Özellikle gençlere, kadınlara, çocuklara ve engelli vatandaşlara yönelik projeler hazırladığını ifade eden Özkan, kültürel ve sosyal yaşam alanlarına sahip planlı büyüyen bir Bahçelievler hazırlığı içerisinde olduklarını söyleyerek, aday gösterileceği takdirde, kazanacağı konusunda iddialı olduğunu söyledi.

Yaklaşık 25 yıldan beri eşiyle birlikte Bahçelievler’de Eczacılık yaptıklarını, kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Özkan, 2014 yerel seçimlerinde de aday adayı olduğunu, sonrasında bir dönem ilçe başkanlığı görevini yürüterek, tek düşüncesinin Bahçelievler halkının sağlığı, mutluluğu ve huzuru olduğunu ifade etti.

GENEL SİYASETE HÂKİM OLMANIN YOLU, YERELDEN GEÇER

“Genel siyasete hâkim olmamın yolu, yerel siyasete hakim olmaktan geçer” diyen Özkan, CHP’nin ülke siyasetindeki etkin rolünü artırmak ve iktidara giden yolda el ele vererek engelleri ortadan kaldırmak için aday adayı olduğunu belirterek, “Toplumsal anlamda sorumluluk hisseden, ülke siyasetine yön vermek isteyen tüm fedakar partili dostlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

Mevcut iktidarın 17 yıldır sağlık, güvenlik, adalet, milli eğitim gibi toplumun temelini oluşturan, ancak ayrışmasının temeli olan uygulamalarına bakılınca kendilerine düşen görevin daha da önemli hale geldiğini ifade eden Mehmet Ali Özkan, “Adalet mülkün temeli olmaktan çıkmış, siyasetin emir eri olmuştur. İstikrar adı altında yalan siyaseti halkımıza pazarlanmıştır. Uluslararası hâkim güçlerin siyaset parolası kitleleri muhtaç hale getirmiş, onları sadaka kültürü ile besleyerek kendisine biat eder hale getirmiştir. Halk üzerinde psikolojik baskı artmış, emek gurubu sömürülmüş, biri karşı dursun, hemen icabına bakılır hale gelinmiştir. Devletin kaynakları har vurulup harman savrulmuş, ‘Kent yoksulları’ denilen yeni bir kitle oluşturulmuştur.” diyerek konuşmasını sürdürdü.

HEDEF MAKAMDAN DEĞİL, SOKAKTAN YÖNETMEK

Bahçelievler'de sandığa hiç gelmeyen bir seçmen kitlesi olduğunu ve bunların genel anlamda Sosyal Demokrat düşünceye sahip insanlar olduğunun altını çizen Özkan, “Bu kızgınlıkta olabilir yada diğer sosyal demokrat düşünceli başka bir kitle partisine mensup arkadaşlarda olabilir. Hedefim 'Bahçelievler’i makamdan değil, halkla birlikte sokaktan yönetmek. Bunun için de sokaktaki tüm vatandaşlarla hep birlikte el ele olmalı, çözüm odaklı ortak kararlarla, tüm Bahçelievler’i mutlu edecek sevgi çemberini oluşturmalıyız" dedi.

Türk toplumunun duygusal bir toplum olduğuna inandığını söyleyen Özkan, "En büyük etken güvendir. Vatandaş size gerçekten inanır ve güvenirse oyunu verecektir. Bir ferdi, hiç tanımadığı bir toplum içine bırakın, aklına gelen ilk şey ne açlık, ne su, ne para. Sadece burası güvenlimi, değil mi, yada burada kime güvenebilirim? sorusu olur. Bugüne kadar yaşadığınız günlük hayattaki paylaşımlarınız, ait olduğunuz değerler, halka güven veriyorsa zaten bu işe bir sıfır önde başladınız demektir. 25 senedir Bahçelievler'de hem kendim, hem de eşim 'Eczacı' olarak hizmet veriyoruz. Öncelikle burada insanlar bize can sağlıkları için geliyor. Can sağlıkları konusunda güvenini kazandığıma inandığım Bahçelievler halkının, şimdide huzuru, güveni ve sosyal hayattaki mutluluğu için hizmet vermek istiyorum" diyerek, partisinden de bu görevi layıkıyla yerine getirmek için güvenoyu ve destek istediğini ifade etti.

Mehmet Ali Özkan Konuşmasına şöyle devam etti.

"Kişiye odaklı siyaset yapmıyorum Siyaset; toplumu ayırmaksızın tüm bireyler için yapılır. Yapılması gereken en büyük iş halkla temas. Günlük hayatın içinde yer alıp, bundan sonra ne yapabiliriz ona bakmak lazım. Yol haritamızı hep birlikte çizmeliyiz. İnsanları ayrıştırmadan, partimizin ilkeleri doğrultusunda, kentimizin sosyal ekonomik ve demografik yapısına bakarak, Belediye Meclis Üyeliği’nin de bana kattığı deneyimlerle hazırladığım projelerin halkımızda karşılık bulacağına inanıyorum. Sadece ilçemizin değil 11 yıldır ülkemizin değerleriyle oynayıp, vatandaşın hem maddi, hem manevi kazanımlarına yap-boz muamelesi yapan iktidar ve uzantısı olan yerel yönetimlerin ömrü dolmuştur." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacılar Birliğinin ortak protokolüne istinaden Sertifika Eğitim Programında, Bahçelievler Halk Eğitim Merkezinde 3 dönem eğitmen olarak görev yaptığını söyleyen Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Eczacı Mehmet Ali Özkan "Bizler sağlıkçıyız. Burada vatandaşlar doktordan önce bize geliyor. Önemsemedikleri bir ağrıda ilk önce bize gelip, ağrıyı kesmenin yolunu soruyor. İşte bu yüzden en büyük projelerimden biri 'Koruyucu Hekimlik'. Yani insanlara hastalıktan kurtulmayı değil, hasta olmamayı öğreten hekimlik anlayışı. Öncelikle insanlara sağlıklı nesiller yetiştirmeyi, hasta olmamayı öğreteceğiz" dedi.

EKREM İMAMOĞLU UMUT OLDU

Beylikdüzü Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu’nun, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesinden yana duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Ali Özkan, bir yöneticinin, ‘yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır diyebilmeli” ifadelerini kullanarak, İmamoğlu’nu adaylığa taşıyan sebebinin yönetim anlayışı olduğunu söyledi. İstanbul’un sorunlarını çözmek için genç, başarılı, dinamik, güler yüzlü ve kavga etmeyen bir başkana ihtiyacı olduğunu ve bu anlamda İmamoğlu’nun büyük bir umut olduğunu ifade etti.

Kendisinin de aday gösterildiği taktirde seçildiği konusunda iddialı olduğunu belirten Özkan, ekonominin hareket noktası olan esnaf ve sanatkârların sorunları ile her zaman yakından ilgileneceğini söyledi. "Halkı ile el ele vererek oluşturacağımız Bahçelievler'in gülen yüzlü tablosunun gururu da öncelikle partimizin ve halk ile birlikteliğimizin eseri olacaktır” diyerek, "En büyük hedeflerimden biri Bahçelievler'in sevgiyle açılan kapısının anahtarını Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na hediye etmektir" diyerek konuşmasını tamamladı.

Ecz. Mehmet Ali Özkan; Huzurun ve barışın hâkim olduğu, yeni bir yıl diledi...

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi