Çatalca Aile Danışma ve Rehabilitasyon merkezini ziyaret eden Çatalca CHP İlçe Başkanlığı yönetim kurulu ekibi, Avcılar Belediyesi’nden gelen ve engelliler için özel olarak tasarlanmış maskeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

 



 

ENGELLİLER İÇİN ŞEFFAF MASKE

İlçede yaşayan işitme engelli vatandaşların pandemi süreci boyunca iletişimde güçlük çektiğini öğrendikten sonra harekete geçen Belediye Başkanı Turan Hançerli, ağız bölgesi şeffaf olan maske üretimine başlanması talimatı vermişti. Başkan Hançerli, maskelerin çevre ilçelerdeki işitme engelli vatandaşlara ve şehir dışındaki derneklere de ulaştırıldığını söyledi. Gelen talepler doğrultusunda işitme engelliler için özel olarak üretilen maskelerin, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam edileceği öğrenildi.

ÖZEL OLARAK TASARLANDI

Avcılar Belediye’sinden gelen ve engelliler için özel olarak tasarlanmış maskeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyleyen Çatalca CHP İlçe Başkanlığı yönetim kurulu ekibi, “Çatalca Aile Danışma ve Rehabilitasyon Merkezi’mizi ziyaret ettik. Buradaki özel ve güzel insanlarımızla muhabbet edip,  Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve İlçe Başkanımız Mehmet Çoban’ın selamlarını ilettik. Engellilerimiz için özel olarak tasarlanmış maskeleri kendilerine teslim ettik” ifadelerini kullandı.




 

ÇOBAN: SEVGİYLE AŞILAMAYACAK ENGEL YOK

Kent Yaşam gazetesine açıklamalarda bulunan Başkan Çoban şunları söyledi:

“Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve ekibine bu güzel jestlerinden dolay çok teşekkür ediyoruz. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız ve bu bilinçle hayatı onlar için daha kolay ve yaşanılır kılmak bizlerin elinde. Lütfen bunun için elimizden geleni yapalım. Göremeyene göz,  duyamayana kulak, konuşamayana dil olabilirsek inanın her şey onlar için çok daha güzel olacak. En büyük engel sevgisizliktir. Sevgiyle aşılamayacak engel yok.”

 



 

ONLARI GÖRÜNÜR KILMAK BİZİM ELİMİZDE

Engellilerin en büyük sorunlarından birinin toplum içinde sosyalleşememe olduğunu kaydeden Çoban, “Onları görünür kılmak bizim elimizde. Pandemi döneminde kapalı maskeler yerine birbirlerinin dudak hareketlerini okuyabildikleri şeffaf maskeler ile artık kendilerini daha sosyal hissedecekler. Bu onların toplum içinde kendilerini daha özgür ve daha görünür hissetmelerini de sağlayacak” sözlerini kullandı. Çoban, şeffaf maskelerin toplumda yaygınlaşmasının çok önemli olduğunu da belirterek, sözlerini sonlandırdı.

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi