CHP İBB ve Bahçelievler önceki dönem meclis üyesi Mehmet Berke Merter’’in meclis üyeliği yaptığı süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne 2016 yılında sunduğu önergesinde, ‘İBB Maçka Demokrasi Parkı’nı görmüyor mu?’ başlıklı haberimiz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 156 bin metrekarelik Maçka Demokrasi Parkı’nı yenileyerek vatandaşların hizmetine sundu. Bu ve buna benzer İstanbul’un çeşitli bölgelerindeki sorunları yerinde tespit ederek görev yaptığı süreçte İBB Meclisi’ne taşıyan İBB CHP Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, ‘İBB Meclis Üyesi görevini sürdürdüğümüzde İstanbul’u karış karış gezerek tespit ettiğimiz birçok sorunu kimi zaman sözlü, kimi zaman yazılı soru önergeleriyle meclise taşıdık.  Bu önergelere zamanında olmasa da kısa yazılı yanıtlar alabiliyorduk. Sayın İmamoğlu başkanlığında İstanbul’a vizyon katacak ve İstanbulluların hayatını kolaylaştıracak, yaşam kalitesini arttıracak sorunların yerinde çözüldüğünü görmek gerçekten memnuniyet verici. Ben de buradan Sayın İmamoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim’ dedi. 

2016 yılında hazırladığı yazılı önergesinde Maçka Parkı’nın bakımsızlıktan içler acısı halini görüntüleriyle birlikte İBB Meclisi’ne sunan Merter, ‘Parkı gezdiğimizde öncelikle toplanmamış çöpler göze çarpan ilk şeydi. Bugüne baktığımızda modern çöp kutularının yürüyüş alanları boyunca yerleştirildiğini görüyoruz.  Bankların çoğu bozuktu. Bütün banklar yenilenmiş. Çağdaş sanat heykelinin bakımı yapıldığı gibi yeni modern tasarımlı semboller yerleştirilmiş. BELTUR kafeleri, tuvaletler.. Maçka Park’ı şimdi gerçek anlamda İstanbulluların zevk alarak gezip dolaşacağı bir yer olmuş. Tüm İstanbullulara hayırlı olsun’ diye konuştu.

İmamoğlu, incelemelerde bulundu  

Maçka Parkı’nın yenileme çalışmalarını yerinde görmek için parka gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile incelemelerde bulundu. İBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin’den çalışmalarla ilgili bilgi alan İmamoğlu, vatandaşlarla sohbet edip, park içindeki yeni konsept BELTUR’da kahve molası verdi. Aldığı kurabiyeleri vatandaşlara ikram eden İmamoğlu, inceleme gezisiyle ilgili değerlendirmelerini de park içinde yaptı. Maçka Demokrasi Parkı’nın İstanbulluların içinde güzel anılar biriktirdiği bir alan olduğunu belirtti.

“İstanbulluları Maçka’da buluşmaya davet ediyorum”

İBB ve iştiraklerinin iş birliğiyle parkın kimlikli bir yapıya kavuştuğunu vurgulayan İmamoğlu, “Ama tabii bu, burada bitmiyor. Bunun gibi yakın bölgede, diğer parklara da dokunmaya devam edeceğiz. Maçka Parkı, İstanbul'un göbeğinde, merkezinde önemli parklarımızdan birisi. İstanbul'un en hareketli noktalarından biri olan Nişantaşı, Osmanbey gibi, o bölgenin akışla beraber bu parklardan geçerek Taksim Meydanı'yla, Atatürk Kültür Merkezi’yle, İstiklal Caddesi'yle buluşacak güzel akslar oluşturma konusunda çalışmalarımız da devam ediyor. Maçka Parkı'mızın bu yeni hali İstanbul'umuza hayırlı olsun. Arkadaşlar güzel de bir tanımla, davetkar bir tanımla İstanbulluları ‘Maçka'da buluşalım’ diyerek de davet ediyorlar” diye konuştu.

Keskin; “Yenilenen parkımıza özen gösterelim”

Şişli’nin, yeşil alan açısından çok şanssız bir ilçe olduğunu kaydeden Keskin ise, “Burası, İstanbul'a, hatta İstanbul dışından gelen misafirlerimize de hizmet veriyor. O yüzden yenilenme ihtiyacı vardı. Tespitimiz oydu. Onu gerçekleştirdik. Çok teşekkür ederim. Birkaç şeyi daha söylemekte yarar var. Yakında Mecidiyeköy Meydanı'nı açıyoruz. Yine Sayın Başkanımın ve ekibinin katkılarıyla. Taksim. Meydanı'na kadar olan alanın da düzenlemesi yapılacak. Şişli, İstanbul ve Türkiye'ye hayırlı olsun diyorum. Çok güzel alanları yeniden yeşertmeye çalışıyoruz. Artık burayı kullanan komşularımızın daha iyi kullanmasını, özen göstermesini de ayrıca rica ediyorum. Çünkü burası hepimizin” ifadelerini kullandı. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi