Yoğun ilgi ve katılımın olduğu panelin Moderetörlüğünü Gazeteci yazar Mustafa Küpeli yaparken panelist olarak Gazeteci Celal Karaali, İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu ve Sosyal Bilimci Yazar Metin Yıldırım katıldı.

Bir 4 kişi ve oturan insanlar görseli olabilir

Panele MESAM ve Sarıkamış Platformu Başkanı Recep Ergül, Sarıkamış PlatformuBaşkan Yardımcısı Oktay Yalval, Bursa Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı İrfan Koç, İstanbul Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Gürsel İlgüz, Kars Arpaçay Dernekler Federasyonu Başkanı Oruç Oymak, Tunçbilek önceki dönem Belediye Başkanı Agah Aşkın, AK Parti Kars Milletvekili Suat Ögel, Sancaktepe, Tuzla Belediyesi Meclis Üyesi Köksal Yüzbaşıoğlu, MHP İstanbul il Başkan Yardımcısı Hatem Aydın, Yeniden Refah Partisi Maltepe İlçe Başkanı Erol Karakoç, KAI Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Buhra Budak, Sarıkamış Platformunun genel sekreteri Özlem Yılmaz Ünlüer, Sarıkamış Platformu Başkan Yardımcısı Ümit Kabay, Sarıkamış Platformumu Hukuk Danışmanı Av. Cihan Yılmaz, Kura Derneği kurucu Başkanı Cevdet Şentürk, Kura Dernek Başkanı Yardımcısı Emekli Polis Bedir Taşan ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

KARAALİ: SORUNUN ÇÖZÜMÜ SAĞLIKLI STK YAPILANMASINDAN GEÇER

Mustafa Küpeli’nin moderatörlüğünde gerçekleşen Iğdır Paneli’nin açılış konuşmasını Gazeteci ve Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanvekili Celal Karaali yaptı. Karaali, konuşmasında Metzamor nükleer santralinin sadece Iğdır için değil tüm bölgeye hatta Ermenistan’ın kendisi için büyük bir tehlike olduğunu söyledi. Karaali, “Bu sorunun çözümü de sağlıklı STK yapılanmasından geçer. Toplumsal duyarlılıklar artar ve böylesi önemli sorunları gündeme getirirsek çözüm yolu da daha kolay olur. Bununda tek yolu bilinçli sivil toplum derneklerinin varlığından ve mücadelesinden geçer.” dedi.

YILDIRIM: TÜM BÖLGE ÜLKELERİ FAYDA SAĞLAYACAKTIR

Sosyal Bilimci/Yazar Metin Yıldırım Azerbaycan’ın 44 günlük Vatan Mücadelesi sonucunda kazandığı Zengezur Koridoru’nun önemine değindi. “Türk Kültür Partalı” adına katılan Yıldırım, “Zengezur Koridoru’na özellikle Ermeni halkının yığılmasıyla Türk dünyası dört parçaya bölündü ve birbirleriyle irtibatı kesildi. Oysa Türkler birbirleriyle ticari ve sosyal ilişkilerini geliştirirse bundan tüm bölge ülkeleri fayda sağlayacaktır.” dedi.

KARAKOYUNLU: ERMENİSTAN METZAMOR TEHLİKESİNİ İTİRAF ETMİŞTİR

Yazar Yıldırım’ın “Bu kadar önemli bir koridorun başlangıç noktası olan Iğdır’ı ve tüm bölgeyi tehdit eden Metzamor’un ürettiği tehlikeyi sizlere İSTAD Genel Başkanı Sayın Sefer Karakoyunlu anlatacaktır,” ifadelerinin ardından söz alan İSTAD Genel Başkanı Sefer Karakoyunlu şöyle konuştu: Ermenistan’ın Türkiye sınırında bulunan Metzamor Nükleer Santrali Sovyetler döneminde 50’li yılların teknolojisi ile yapılmış miadı dolmuş bir santraldir. Santral bölgeye zehir saçmaya devam ediyor. Bir an önce kapatılmalı. Ermenistan, Metzamor tehlikesini itiraf etmiştir. Türkiye, Azerbaycan ve İran sınırına çok yakın olan Metzamor Nükleer Santrali bölgeye zehir saçmaya devam ediyor. Birinci derece deprem kuşağı hattı üzerinde bulunan santral, Sovyetler döneminde 1977 yılında, 50’li yılların teknolojisi ile yapılmış miadı dolmuş bir santraldir. Bu santral; Türkiye sınırına 16, Nahcivan Özerk Cumhuriyeti’ne 20, İran’a 30, Gürcistan’a 110 km uzaklıkta bulunmaktadır. Zehir saçan bu Nükleer Santral bölge için büyük bir tehlike arz etmektedir. 30 yıl Karabağ işgaline sesiz kalan dünya Metzamor tehlikesine karşı sessizliğini sürdürüyor.”

Bir 9 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Panelin ardından moderatör ve panelistlerin katılım belgelerini MESAM Yönetim Kurulu Başkanı ve Sarıkamış Platform Başkanı Recep Ergül, Başkan Yardımcısı Oktay Yalval, İstanbul Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Gürsel İlgüz, Kars Arpaçay Dernekler Federasyonu Başkanı Oruç Oymak verdi.

Editör: Haber Merkezi