Birlikteliğimizin ve kardeşliğimizin gücünü bir kez daha gördük ifadelerini kullanan Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Süleyman Uluocak, "Bu hain darbe teşebbüsünün başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikteliği, kararlılığı ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur” dedi. Demokrasi ve millet düşmanlarına karşı, iktidar yahut muhalefet partisi ayırmaksızın siyaset yapanların gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlılığınen büyük takdiri hak ettiğini söyleyerek açıklamalarına devam eden Uluocak, “Ülkemizdeki tüm kurum ve kuruluşların, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

TBMM’deki tüm siyasi partileride darbe heveslileri karşısındaki dimdik duruşlarından dolayı yürekten kutladığını belirten Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Süleyman Uluocak,“Darbecilerin, teröristlerin saldırılarına büyük bir cesaretle direnen, böylece gazi unvanını bir kez daha hatırlatan yüce meclisimizle gurur duyuyoruz” diyerek, darbe girişimi karşısında çok güçlü bir duruş sergileyen en başta kahraman emniyet görevlilerine, TSK'nın şerefli mensuplarına ve canını ortaya koyan herkese teşekkür etti.

15 Temmuz Cuma gecesinden sabahın ilk ışıklarına kadar halkın direnişinin ülkemizin geleceğine dair herkesi daha çok umutlandırdığını, ülkemizin bütün demokratik kurumlarının ve milletin bu alçakça saldırı karşısında demokrasimizi sahiplendiğini kaydeden Uluocak, "En çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizi azim ve cesaretinden kıvanç duyuyoruz" dedi.
“Aydınlar Ocağı olarak bizlerde, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idareyi kesinlikle istemiyoruz” diyen Uluocak, Aydınlar Ocağı olarak ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek görmediklerini, ordu içinde çöreklenmiş bu ihanet şebekesinin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde en ağır hesabı vermesini beklediklerini söyledi.

Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar dileyen Uluocak,Türk Milletinin onları daima rahmet ve minnetle anacağını, bu süreçten hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktığımızı söyledi.“Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini çok iyi bilmeliyiz. Şimdi çok daha güçlü olmak zorundayız” dedi.
Son olarak genel sekreterliğini yaptığı Aydınlar Ocağı adına ülkemizi felakete sürüklemek isteyenlerin tuzağına asla ve hiçbir zaman düşmeyeceklerinin altını çizen Uluocak,“Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın” diyerek açıklamalarını bitirdi.
Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi