İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Çekmeköy’ü Anadolu Yakası’nın cazibe merkezi haline getireceği projeleri bitme aşamasına geldi. Kısa bir süre sonra özellikle Çekmeköy’e İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla kazandırdığı Kent Ormanı Projesi sayesinde 333 bin 815 metrekarelik yeşil alan Çekmeköylülerin hizmetine sunulacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu büyük projesi başta olmak üzere diğer çalışmalarıyla ilgili bilgi aldığımız CHP Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav projelerin tamamlanmasını heyecanla beklediklerini söyledi.

İBB’NİN DOĞA KAMPI ÇEKMEKÖY’DE

İlçeye yaptığımız ziyaret sırasında bu yaz çocukların tatillerine renk katan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Doğa Kampı’nın Çekmeköy’deki Orman Bakanlığı’na bağlı Nişantepe Orman Park’ında devam ettiğini gördük. CHP Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav ve Çekmeköy Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin doğa kampını gezdik. İBB Doğa Kampı, muhtarlar aracılığıyla belirlenen ve İstanbul’un 39 ilçesindeki çocuk ve gençlerin birbirleriyle kaynaştırmaları, erken yaşta sorumluluk duygusu, takım ruhu ve sportif bilinç kazanmaları amacıyla düzenleniyor. Çekmeköy Nişantepe Orman Parkı’nda düzenlenen Doğa Kampı’na ilginin yoğun olduğunu belirten Cirav, ailelerden geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu belirterek, bu etkinliği gerçekleştiren İBB’ye teşekkür ettiklerini dile getirdi. Kamp boyunca okçuluk dersleri, bisiklet turları, koşu gibi eğlenceli ve eğitici serbest zaman aktiviteleriyle çocukların kaliteli zaman geçirdiklerini de belirten Cirav, doğa kampına Çekmeköylüler olarak ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

SEYİR TEPESİ, ÇEKMEKÖY’Ü CAZİBE MERKEZİ YAPACAK

Cirav ve Bellek ile birlikte Çekmeköy’e gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizin ikinci durağı ise yapımı 30 Ağustos’ta tamamlanması planlanan Çekmeköy Seyir Tepesi Projesi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Çekmeköy’de 333 bin 815 metrekare olan proje alanı ile İstanbul’a kazandırmak istediği kent ormanı projesi kapsamında bulunan Çekmeköy Seyir Tepesi, Çekmeköy’e önemli bir vizyon kazandırmak hedefiyle tasarlanmış. Proje tamamlandığında Çekmeköy’ün adeta bir cazibe merkezi olacağını ifade eden İBB Meclis Üyesi Murat Cirav, “Çekmeköylü hemşerilerimiz başta olmak üzere İstanbul’un her yerinden insanları ilçemize çekecek bu proje için de İstanbul Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Bu projeyle ilçemize bir kent ormanı kazandırılacak ve ilçede yaşayan vatandaşlarımız için aileleriyle, çocuklarıyla gelip nefes alabilecekleri bir alan yaratılmış olacak. Burası daha önce atıl durumda idi ve kullanım konusunda zorluklara sahip bir alandı. Yüksekliği 15 metre genişliği 50 metre olan Seyir Kulesi projesinde yürüyen merdiveninden ya da döner yürüme bandından seyir tepesine rahat bir şekilde çıkılabilecektir. 360 derece panoramik bir görüş alanına kule manzarası İstanbul her açıdan görülecek.” diye konuştu.

“ÇEKMEKÖY, ARTIK DAHA SOSYAL BİR İLÇE OLMALI”

“Çekmeköy, Çekmeköy’de yaşayan insanların yatak odası gibi” diyen Cirav, “Burada yaşayan insanların gün içinde dahil olabilecekleri hiçbir sosyal aktivite yok. Tiyatro yok, sinema yok, doğru dürüst yemek yiyebilecekleri, eğlenebilecekleri bir yer yok. Müzemiz yok, kütüphanemiz yok. Olsa da çok az. İnsanlar bu tür ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çevre ilçelere gidiyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilçenin özellikle bu tür ihtiyaçlarını karşılamak için bu anlamda önemli bir adım atmıştır. Özellikle sosyalleşme açısından bu projenin ilçemize büyük katkısı olacağını düşünüyor, bu tür projelerin devamını diliyorum.” diye konuştu.

 “SERİNDERE ISLAH EDİLDİ, ATIK SULAR ARTIK DEREYE AKMIYOR”

Son olarak Çekmeköy’ün kanayan yarası Serindere Islah çalışmalarıyla ilgili konuşan Cirav, “Olası bir sel taşkının önlemek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Serindere’de başlattığı ıslah çalışmalarını önemsiyoruz.  Yaklaşık 2,2 kilometrelik bir alanda başlayan çalışmalarla bölgede özellikle atık suların yol açtığı kötü kokular da son bulacak. Atık suların dereye akması engellenecek. Yetersiz menfezler ve kesintiler nedeniyle derede zaman zaman taşkınlar meydana geliyordu. Dere ıslahı tamamlandıktan sonra burası yaşam vadisine dönüştürülecek. Bölgede yaşayan halkımızın beklediği bir çalışmaydı. Bu çalışmayla da Çekmeköy’de yaşanan önemli bir sorun sonu buldu.” şeklinde konuştu.

Son olarak gazetemize de ziyaretimizden dolayı teşekkür eden CHP Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav, “Kent Yaşam gazetesine özellikle yaptığı haberlerle kentin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ediyor, iyi yayınlar diliyorum” dedi. FİDAN UĞUR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi