CHP Avcılar İlçe Örgütü, Avcılar’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. “Ortadoğu bataklığında kaybolmamış bir Türkiye Cumhuriyeti’ne acilen ihtiyacımız” var ifadesini kullanan CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan, “Sizlerden ilk kez bir şey istiyorum. Ne olur hayır oyu verin” dedi.
Eşit şartlarda olmayan bir propaganda süreciyle referanduma gidildiğine dikkat çeken Bozan, “Devletin tüm imkânlarını kullanarak ‘evet’ kampanyası yürütenlere karşı tüm imkânları kısıtlanmış, vatanı için, Cumhuriyet rejimi için, parlamenter sistemin devamı için, demokrasi ve özgürlük için yola çıkmış insanların mücadelesi yaşanıyor. Sırf bu eşitsizlik ve adaletsizlik için bile ‘hayır’ demeliyiz” ifadelerini kullandı.

‘İLK KEZ ‘HAYIR’ İÇİN OY İSTİYORUM’
Ülkenin öncelikli pek çok sorunu bulunmasına rağmen Anayasa değişikliği dayatmasıyla karşı karşıya kalındığını belirten Bozan, “Bu ülkenin devasa sorunları var. İşsizlik, yoksulluk, güvenlik, tarafsızlık, hukuksuzluk gibi. Bu şartlar altında bizim; laik sosyal devleti olan, Atatürk İlke ve Devrimleri ile aydınlaşmış, tam bağımsız, Ortadoğu bataklığında kaybolmamış bir Türkiye Cumhuriyetine acilen ihtiyacımız var. Bizler ülkemizde özgür ve onurlu yaşamak istiyoruz. Bunu ancak ortak aklımızla başarabiliriz. Yasama, yürütme ve yargıyı tek elde birleştirerek bunu yapamayız. Bizler bunun için ‘hayır’ diyoruz. Halkımız bunun bilincinde olarak gidip Cumhuriyet rejiminden yana oyunu kullanacaktır. Ben patimin bazı aday adaylıklarında bulundum. Bugüne kadar hiçbir dostumdan, bir yakınımdan ve başka siyasi görüşü olan arkadaşımdan bile oy istemedim. Ama bugün sevgili dostlar, sevgili Avcılarlı hemşerilerim, sizlerden ilk kez ‘hayır’ oyu istiyorum. Ülkemizin geleceği için siz dostlarıma yalvarıyorum. Ne olur hayır oyu verin” dedi.
Senay BADUR-Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi