Bağcılar Belediyesi tarafından adet haline getirilen ve pandemi sebebiyle iki yıl ara verilen Kiraz Festivali’nin bu yıl 11’incisi düzenlendi. Kiraz Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve her yaştan ilçe sakini katıldı.

Yarışmalarda heyecanlı dakikalar yaşandı

Aileler, ağaçların altında serdikleri hasırlarda hem piknik yaptı hem de birbirleriyle sohbet etti. Çocuklar da ağaçlar arasında oyunlar oynayarak hoş vakit geçirdi. Hemşehrilerinin yanına giden Özdemir, dalından kopardığı kirazlardan ikramda bulundu. Renkli görüntülere sahne olan programda “En hızlı kiraz yeme” ve “Ağızda kaşıkla kiraz taşıma” kategorilerinde yarışmalar düzenlendi. Heyecan ve coşku dolu dakikaların yaşandığı yarışmalarda başarılı olanlara hediyeler verildi.

Sizlerle birlikte olmak her şeyden kıymetli

Ağızda kaşıkla kiraz taşıma yarışma sonrasın ’da konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir festivalde bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum “Anadolu’nun adeta bir mozaiği olan ilçemizde Anadolu’muzdaki bütün dokuyu burada barındırmayı istedik dedi. Özdemir; Bu açıdan 8 nostalji bahçemizden bir tanesi olan Kiraz Bahçesi’nde sizlerle birlikteyiz. Hava kapalı ama eğlencenin en üst seviyede olduğu bir günü hep birlikte icra ediyoruz. Yarışmalarımızla da günümüzü renklendirmiş olduk. Sizlerle birlikte olmak her şeyden daha kıymetli” dedi.

VELİLERİN SINAVI BAŞLIYOR

Yoğun bir 60 gün geçirdik akabinde okul kapanış döneminizi icra etmiş olacağız. Gençlerimiz yaz tatiline girecekler diyen Özdemir, tatile girecek olan öğrencilere ‘mutlusunuz, yaz tatiline hazırsınız değil mi?’ diye sordu.  Mutlu olan öğrencilerin bu kez velilerine dönen Özdemir, ‘Sizler hazır mısınız?’ sorusuna hayır cevabı aldıktan sonra ‘Velilerin sınavı şimdi başlıyor, çocuklarla imtihanları yaz tatillerinde artıyor’ şeklinde konuştu.

Yeşil alana değinmeyi unutmayan Başkan Özdemir; Biz tabi ki Bağcılar’da yelişi bol bol yaşatmak istiyoruz, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana çocuklarımızın en çok ihtiyaç duyduğu yeşili arttırma gayreti içerisindeyiz. Çocuklarımıza fazlasıyla oynayabilecekleri alanları oluşturma gayreti içerisinde olacağız. Dedi.

Emine DUĞAN  / Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi