Yaşam Medya Grubu’na konuk olan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem erken seçim ve güçlendirilmiş parlamenter sistem tartışmalarına gönderme yaptı. Erdem, parlamenter sistem için ‘karanlık dönem’ ve ‘kaos’ modeli benzetmeleri yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Küçükçekmece İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki ile birlikte Yaşam Medya Grubu’nun misafiri oldu. Ziyaret sırasında MHP Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Mustafa Işık, Küçükçekmece Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Faruk Yıldırım ve MHP ilçe yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. MHP heyetini Kent Yaşam Haber Müdürü Tayfun Ercan ve Genel Koordinatörü Sümeyra Duğan ağırladı.

YEREL BASINA DESTEK SÖZÜ

Genel Koordinatörümüz Sümeyra Duğan’ın “Cumhurbaşkanlığı’nın yeni tasarruf genelgesinde belediyelerin gazetelere ilan vermesinin tasarruf gerekçesiyle yasaklanması pandemide zaten zor durumda olan basın kuruluşlarını daha da zora sokacak. Pek çok gazetede yayınını durdurmak zorunda kalacak. Pandemi dolayısıyla zaten etkinlik ve organizasyon yapılamıyordu. Bu nedenle de resmi kuruluşlar dışında gazetelerin gelirleri düşmüştü. Hükümetten destek beklememiz gerekirken bizi resmen bitirecek bir karar alındı.” ifadesi üzerine Erdem destek sözü verdi. Arzu Erdem “ Özellikle yerel basının çalışma koşulları önemli. Bu konuda bir mağduriyet oluşması söz konusu ise gerekli adımlar mutlaka atılır. Bu hususu parti grubumuzda gündeme taşıyacağım. Ak Partili yetkililerle de görüşür bir adım atılmasını sağlamaya çalışırız” dedi.

SEÇİM 2023 HAZİRAN AYINDA

Arzu Erdem ile sohbet konumuz erken seçim tartışmaları oldu. Türkiye’de erken seçimin gündeme getirilmeye çalışıldığını konuştuk.  Muhalefet kanadında Cumhurbaşkanlığı adaylığı için bahsi geçen isimler hakkında değerlendirmede bulunduk. Arzu Erdem’e “Erken seçim deyince Genel Başkanınız Devlet Bahçeli akla geliyor. Bahçeli’nin böyle bir gündemi var mı?” diye sorduk. Erdem; “İlk başta sormamız gereken soru şu; erken seçim nakaratını durmadan tekrar eden aktörler gerçekten bir erken seçim mi istemektedirler? Yoksa hükümetin icraat kabiliyetine, hizmetlerine engel olmak, Türkiye projelerine yoğunlaşmış dikkatleri dağıtmak mı istemektedirler? Bu tabii ki eski alışkanlıkların, parlamenter sistemin istikrarsızlığının yeniden hortlatılma çalışmasıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tam da bu tür sabotajları engellemek, hükümetlerin istikrarlı bir biçimde ülkesi ve milleti için çalışması gayesiyle getirilmiştir. Sekiz ayda bir hükümet değiştiren, erken seçimler nedeniyle yönetilemez hale getirilen günler geride kalmıştır. Her ne kadar bir kısım aklı evvel ülkemiz için bir çeşit kaos modeli haline gelen parlamenter sistemi yeniden Türkiye gündemine getirmeye çalışsa da milletimiz için bu geri dönüşü olmayan karanlık bir dönem olarak görülmektedir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin de dediği gibi ‘Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır.’ Erken seçim dayatması yalnızca CHP’nin, yalnızca İP’in, yalnızca HDP’nin talebi değil, ortak paydaları Türk ve Türkiye düşmanlığı olan çevrelerin baskı ve dayatması olarak belirginlik kazanmıştır.” diye konuştu.

“VOLKAN YILMAZ ROL MODEL”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın MHP’nin İstanbul’daki tek belediye başkanı olduğunu ve kamuoyunda beğenildiğini belirtmemiz üzerine “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli'nin takdirleri ile Cumhur İttifakı’nın Silivri Belediye Başkan Adayı olan Volkan Yılmaz, kesinlikle belediyecilik anlayışı için örnek bir rol modeldir. Oldukça başarılı bulduğum başkanımın başarılarının daim olmasın diliyorum.” diye konuştu.  

İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi