Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere yönelik çalışmalarına start veren CHP Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ ilçe başkanlığı önünde yüzlerce partili ve vatandaş karşıladı. İlçe Başkanlığı önünde toplanan partililer vatandaşlara yönelik ilk sözü alan CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Burak Tanış, ‘CHP Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’a başarılar dileyerek, ‘Beşiktaş çağdaş medeniyetler kenti, İstanbul’u da dünya kenti yapmak için çıktığımız bu yolda Başkan adayımızla beraber elimizden gelen hizmeti sonuna kadar vereceğiz. Kendisine başarılar diliyoruz’ dedi.

CHP İstanbul Milletvekilleri Gökan Zeybek, Sezgin Tanrıkulu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ile yüzlerce partili ve vatandaşın katıldığı adaylık toplantısında partililere ve Beşiktaşlılara seslenen Akpolat, ‘Şimdi şiir gibi bir Beşiktaş, şiir gibi bir İstanbul yaratma zamanıdır’ diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü;

‘Halkın iktidarı için yola çıktık’

Konuşmama başlamadan önce Cumhuriyetimiz aydınlık yüzü, değerli büyüğümüz Muammer Aksoy’u anıyor ve şu an tutuklu bulunduğu cezaevinde ölüm orucuna başlayan yol arkadaşımız Eren Erdem’i selamlıyorum. Bugüne kadar demokrasi mücadelesinde hayatına kaybeden ve tutsak olan tüm yol arkadaşlarımı saygıyla, sevgiyle anıyorum.  Aday adaylığına başvurumuzu yaptığımız gün ‘Beşiştaş’a daha iyi bir hayat getireceğiz’ dedik. Şiir gibi bir Beşiktaş şiir gibi bir İstanbul yaratmak için hep birlikte mücadele etme zamanıdır.

Örgütün içerisinden, gençlik kolları başkanlığı, ilçe yöneticiliği, ilçe başkanlığı, il yöneticiliği ve il sekreterliği yapmış bir yol arkadaşınızım. Bizler örgütümüzle beraber, halkımıza olan inancımızla beraber demokrasinin üstünlüğüne olan inancımızla bir yola çıkıyoruz. Bu yol yorucu olacak, meşakatli olacak. Ama bu yol halkın iktidarının kurulduğu bir yol olacak.

‘Aşık olduğumuz Beşiktaş’ı hep beraber yücelteceğiz’

Ben sadece seçimi kazanmaya değil, sizin gönlünüzü kazanmaya talibim. Çünkü bizim durduğumuz yer Cumhuriyet, bizim durduğumuz yer bilim, bizim durduğumuz yer adalet, bizim durduğumuz yer kardeşlik, bizim durduğumuz yer Mustafa Kemal’in emanetleri, bizim durduğumuz yer Beşiktaş halkımızın gönlüdür. Çünkü sevginin olmadığı yerde başarı olmaz. Sevginin hakim olmadığı yerde aşk olmaz. Aşkın olmadığı yerde de yaşanmaz. Aşık olduğumuz Beşiktaş’ı hep birlikte yüceltmeye var mısınız? Bu aşkı yolunda benimle birlikte omuz omuza hizmet etmek için var mısınız? Yeni nesil belediyecilik anlayışımızla özlenen Beşiktaş’ı inşa etmeye var mısınız? Siz varsanız ben de sizlerle bu yolda yoldaşlık etmeye varım.

‘Sosyal Demokrat anlayışı en iyi şekilde temsil edeceğiz’

Yerel yönetimler tarihimizde toplu taşıma kavramını otobüs filolarını güçlendiren, yaya alanlarını çoğaltan, halk için ekmek fırını açan ilk olarak sosyal demokrat belediyelerdir. İlk doğalgaz ve metro çalışmaları da yine biz sosyal demokrat belediyeler tarafından hayata geçirilmiştir. Kentsel yenileme projeleri yurttaşlarımızla birlikte hayat bulmuştur. Bugün İstanbul’da uygulanan çağdaş hizmetlerin çoğunun temeli sosyal demokrat belediyecilik yönetiminin eseridir. Biz de Beşiktaş’ta bu bayrağı en iyi şekilde taşımanın sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Beşiktaş’taki tüm yurttaşlarımızın Beşiktaş’ın her sokağında, her mahallesinde her semtinde izi olacak, emeği olacak. Benim gibi Beşiktaş’ı yönetmeye talip olan aday adayı tüm arkadaşlarımızı önümüzdeki günlerde ziyaret edeceğim.

Bu güne kadar Beşiktaş’ta başkanlık yapmış tüm başkanlarımızın yanına gidecek ve onların düşüncelerini alacağım, birlikte değerlendirmelerde bulunacağım. ‘Mart’ın sonu bahardır’ diye çıktığımız bu yolda ‘Yeni nesil belediyecilik’ anlayışıyla özlenen Beşiktaş’ı hep birlikte oluşturmaya hep birlikte başlıyorum.

‘Çalışacağız ve kazanacağız’

Beşiktaşlı hemşerilerim ve örgütüm. Özlediğimiz Beşiktaş için yan yana durmak ve hep birlikte hareket etmek zorundayız. Birlikte yürümek, şeffaf olmak, çalışmak, çalışmak zorundayız. Bu görevi başaracağıma inanan partime, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, genel başkan yardımcılarımıza, il başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’na ve yönetim kurulundaki yol arkadaşlarıma, İBB adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve büyük ailem CHP’ye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Akpolat, Atatürk’e söz verdi

Konuşmasının ardından partililerle  Mustafa Kemal Atatürk’e hitaben kaleme aldığı  ‘Ey büyük atam, Beşiktaş’ta İstanbul’da ve Türkiye’de bulunduğum her yerde,O çakmak gözlerinle gülümseyen yüzünü yere düşürmemek için, Hizmetine talip olduğumuz Beşiktaş’ın her karış toprağını, Gözlerin gibi ışıl ışıl aydınlatacağıma söz veriyorum’ şeklindeki andı okuyan Akpolat, daha sonra Beşiktaş Çarşı ile Ihlamurdere’deki esnaflarla selamlaştı.

 FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi