Cumhuriyet Halk Partisi Eyüpsultan Belediye Başkan Aday Adayı Saim Diken, basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. Eşi Gülsen Diken ile birlikte La Mekan Restaurant’ta düzenlenen basın mensuplarıyla sohbet havasında geçen toplantıda Diken , basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Yerel seçim sürecinin zor bir süreç olduğunu ancak bu süreci yürütürken basın mensuplarının da katkılarını beklediğini ifade eden Eyüp Belediye Başkan Aday  Adayı Saim Diken, ‘Geçmişten bugüne basın mensupları ve basın yayın organlarıyla her zaman temasta olduğunu bundan sonra da her zaman bu ilişkileri sıcak tutmak ve sürdürmek isterim. Aday olsam da, başkan olsam da, olmasam da sizlerle sürekli temasta olmaktan her zaman mutluluk duyarım’ dedi.

‘Halkçı bir belediyeyi yönetecek güç ve yeteneğim var’

Basın mensuplarının ‘Niye belediye başkanlığı’ şeklindeki sorusunu yanıtlayan Diken, ‘Belediye başkanı olmak halk ile içiçe olmaktır. Bir ilçenin bütün sorumluluğunu üzerine almaktır. Sorumluluğu alan kişi doğru işler yaptığı sürece başarı kaçınılmazdır. Şunu herkesin bilmesini isterim ki doğrulardan hiçbir zaman taviz vermemek üzere yola çıktım. 30 yıldır üst yöneticiyim. Belediye gibi bir kurumu yönetebilecek güç ve yeteneğim var. Belediye başkanı olacak liyakatta olduğuma inandığım için aday oldum’ diye konuştu.

‘Eyüpsultan’ı ruhumda hissediyorum’

35 yıldır Eyüpsultan’da yaşadığını ve Eyüpsultan’ı ruhunda hissettiğini belirten Diken, ‘İlçemin sorunlarını biliyorum. Bu sorunların çözümünün de ne olacağını biliyorum. Ben şimdiki hedefim doğrultusunda çalışmalarımı iki yıl önce başlattım. Seçilecek kişinin örgütünü iyi tanıması ve partisine değerlerine değer katması gerekir. Halka dokunabilecek, herkesle barışık olacak. Yaklaşık 15 yıldır siyasetin içindeyim. Kişisel anlamda siyasi ilişkiler içinde ne kendimi ne de partili arkadaşlarımı yıpratacak hiçbir tutum içinde olmadım, tutumla karşılaşmadım. İlla da bir yere aday olmak için değil kazanacağıma inandığımı için aday oldum’ şeklinde konuştu.

‘Hem sağ seçmenden hem de sol seçmende oy alacağım’

Eyüpsultan’ı aday olduğunu takdirde açık ara farkla Cumhuriyet Halk Partisi’ne kazandıracağını vurgulayan Diken, ‘Eyüpsultan’da sadece CHP’li yol arkadaşlarımızla değil toplumun her kesiminden vatandaşlarımızla sürekli bir araya geldik. Hepsinden sıcak bir ilgi gördük. Görüşlerini ve onaylarını aldık. Soldan da sağdan da ciddi anlamda destek göreceğiz’ diye konuştu.

 FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi