BİAD toplantı salonunda yapılan kongre, tek liste ile yapıldı. Üyelerin tamamının oyunu alan mevcut başkan Salim Yılmaz, yeniden seçilerek güven tazeledi.

Kongreye Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, eski Vali ve Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin’in yanı sıra, CHP İlçe Başkanı Asım Köksal Muş, Belediye Başkan Aday Adayı Ali Rıza Akyüz, Ziya Disanlı, Nurdan Erdiş ve bazı mahalle muhtarları da katıldı.

Kongreye divan başkanlığı yapan Eski belediye başkanı Naci Ekşi’nin divan kurulunu Nihat Yılmaz, Selda Doğan ve Adem Kırıştı oluşturdu.

Kongrenin toplanması için gereken üye sayısının tespitin ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşan katılımcılar, 1987 yılında bir grup Bakırköylü İş Adamı tarafından kurulan BİAD’ın bu günlere gelmiş olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Faaliyet ve Denetleme Raporu’nun okunmasının ardından, tek aday ve tek liste ile yapılan seçimde mevcut başkan Salim Yılmaz, güvenoyu alarak yeniden başkan seçildi.

Türkiye genelindeki  TÜSİAD dan sonra ilçe bazında kurulan ilk İş Adamları Derneği olan BİAD’ın, uzun yıllardır başkanlığını yaptığını ve yönetim olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Salim Yılmaz, üye arkadaşlarının hepsiyle tek tek konuştuğunu ve yeni dönemde destek olmayacaklarsa başkanlığı kabul etmeyeceğini söyleyerek, “Eksiklerimiz olabilir. Lütfen hepiniz elinizi taşın altına koyun ve derneğimizden yapmasını istediklerinizi, fikir ve önerilerinizle geliştirin” dedi. İlçe bazında kurulan ilk iş adamları derneği olarak, birçok iş adamı federasyonundan teklifler aldıklarını ve yakın zamanda İSİDEF(İstanbul Sanayici ve İşadamı Dernekleri Federasyonu) çatısı altında da faaliyetlerine devam etme kararı aldıklarını belirterek, yapılan görüşmeler sonunda net kararı kamuoyu ile paylaşacağını açıkladı.

1987 yılında kurulan BİAD yöneticileri, günümüz şartlarına göre bazı tüzük maddelerinde güncellemeye gitme ihtiyacı duyduklarını belirterek, düzenlemeye gittikleri tüzük maddelerini onayladı.

Bakırköy İş Adamları Derneği olarak, kadınların iş dünyasında aldığı rolün artması ve üye sayılarında da hatırı sayılır çoğunlukları nedeniyle, Bakırköy İş İnsanları Derneği olarak isim değişikliğine gidildiğini, aynı şekilde logolarını kullanmaya devam edeceklerini açıkladı

BİAD 14. OLAGAN KONGRESİ YENİ YÖNETİMİ

Yönetim Kurulu

Başkan

Ahmet Salim Yılmaz

Asil Yönetim

Mehmet Tuncer Suner

Mesut İskit

İbrahim Erol

Ahmet Kaya

Ahmet Fuat Bodur

Cemal Doğan

Mehmet Keske

Fahrettin Yağmur

Mehmet Tuğla

İrfan Yavuz

Yusuf Kaya

Fatih Aktel

Aylin Hikmet Uysal

Kemalettin Polat

Yönetim Kurulu Yedek

Adem Süleymanoğlu

Refik Ganiç

M. Güray Güngör

M. Emin Yıldırım

Mehmet Can Mert

Emre Zeylan

Elif Kutupyıldız

Serdar Öztürk

Recai Tezcan

Özkan Yılmaz

Osman Nuri Eroğlu

Ahmet Gürbüz

Göksel Seyfii

Kaan Kır

Fevzi Koray Açar

Denetim Kurulu Asil

Recep Sevinç

Yılmaz Manav

Selda Doğan

Denetim Kurulu Yedek

M. Nedim Altuncu

A. Yavuz Ceylan

Nezir Özdemir

Disiplin Kurulu Asil

Arif Akdeniz

Bekir Taşer

Mukader Nefia Özkeleş

İbrahim Bengi

Ali Çimenoğlu

Disiplin Kurulu Yedek

Vedat Balgün

Yusuf Giron

Nevzat Sakarya

Selahattin Çarkçı

Serkan Şahin

Onur Kurulu Kurucular (Tabi Üyeler)

Mazhar Yücel

Selçuk Kurt

İlhan Esin

Tuncer Aksu

Eski Başkanlar

Selim Pars

Onur Kurulu Üyeleri

Burhanettin Has, Süleyman Çetinsaya, Naci Ekşi, Yakup Akyüz, Nihat Yılmaz, Kadri Eren, Halil Toplamaoğlu, Tayfur Süner, Yılmaz E. Gürfırat, Muazzez Yılmaz, S. Kaya Çak, Adem Karıştı, İlyas Ganiç, Erdoğan Çak, Talat Gökler, İbrahim Birelma, Özcan Atamer, Ferzan Özer, Salih Taşbaşı, Ali Avcı, Mehmet Umur, Ali Kayıkçı, Bülent Yurdakul, Mehmet Emin Ertekin, Halit Aşçıbaşı, İsmail Karabiber, Gülşen Demirci, İlyas Yılmazer, Hilmi Nakipoğlu, Feridun Çatay, Ruşen Esengül, Bener Çiloğulları, Kenan Mülayim, Latif Bayri, Safter Kurtulan

Editör: Haber Merkezi