Şişli Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının üçüncü oturumunda Şişli Belediyesi’nin 2019 yılı için öngörülen bütçesi meclis onayına sunuldu. Oy çokluğuyla kabul edilen bütçe ile ilgili AK Parti Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Herman Gürciyan, hazırlanan bütçeyi gerçekçi bulmadıkları söyledi. Daha sonra CHP Grubu adına söz alan CHP Grup Sözcüsü Muharrem Çatalkaya, bütçenin önemli bir bölümünün Şişlililerin yaşam kalitesini arttıracak hizmetlere ayrıldığını belirterek, ‘Belediyeler siyasi anlayışlarına uygun olarak harcama kalemlerini dizayn ederler.

Yatırımcı anlayışa sahip bir belediye yatırımla ilgili müdürlüklere, sosyal belediyeciliği önde olan belediyeler ise sosyal yardım işleriyle ilgili müdürlüklere bütçeden öncelikli pay ayırırlar. Bizim bütçeye bakıldığında hem yatırım hem de sosyal alanlara ağırlık verilerek hazırlanmış olduğu görülecektir. Bütçemizin hazırlanmasında emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

‘Hizmetlerimiz artarak devam edecek’

CHP Grubunun oy çokluğuyla mecliste kabul edilen bütçe ile ilgili söz alan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü,  bütçe üzerinde görüş bildiren tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, ‘Bütçemizi eşilikçi, halkçı, sosyal demokrat bir yerel yönetim felsefesiyle hazırladık. Çalışmalarını bu doğrultuda yapan ve başarılı hizmetler ortaya koyan müdürlüklerimizi emeklerinden dolayı kutlarım. Bugüne kadar halkımızın esenliği, mutluluğu ve huzuru için projeler üretmeye özen gösterdik. Sağlık polikliniklerimiz, eğitim yatırımlarımız,

kültür ve sanat projelerimiz, altyapı çalışmalarımız, dezavantajlı gruplar için geliştirdiğimiz hizmetler, can dostlarımız için verdiğimiz çabalar artarak devam edecek. Bütçemizin Şişlimize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

 FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi