Orman varlığını artırmak, güzel yaşanabilir rekreasyon alanları yapmak ve yeşil bir Iğdır için çalışmalarına ara vermeden devam eden Iğdır İl Çevre Ve Orman Müdürü Taner Tazegün dur durak bilmiyor. Tazegün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile ilçe içerisine dikmiş oldukları badem ağaçlarının meyve vermeye başladığını açıkladı. Su vermeden diktikleri ağaçların olgunlaştığını ve Iğdır’ın daha yeşil bir hale gelmesinde bir adım daha atıldığını belirten Tazegün, bir öğretmen edasıyla sahalarda verdiği mücadelenin meyvelerini almaya başladıklarını söyledi. Tazegün’ün Iğdır için yaptığı çalışmalar yörede bulunan vatandaşlardan da yoğun ilgi ve taktir topluyor.

‘’SEVİNÇ VE MUTLULUK İÇİNDEYİZ’’

Konuyla ilgili olarak paylaştığı yazısında Tazegün, ‘’Güzel ülkemizin çok güzel bayrağı altında Orman Genel Müdürlüğü çalışanı olarak görev yapmaya, hizmet etmeye, üretmeye her zaman devam edeceğiz. Su vermeden dikimini ve ekimini yaptığımız badem ağaçları artık meyve vermeye başladı. Bir öğretmenin yetiştirdiği bir öğrencinin meslek sahibi olduğunu gördüğü andaki sevinci ile bizlerin toprağa ektiği tohumların yeşermesi ve meyve vermeye başlaması durumundaki sevinç ve mutluluk aynıdır’’ dedi.

KARAALİ: ‘’EROZYON İLE GİDEN TOPRAKLAR KORUNMALI’’

İstanbul’da faaliyetini sürdüren Iğdırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Celal Karaali’de başarılarından dolayı Tazegün’ü tebrik etti. Vatan sevgisi tam olarak böyle bir şey diyerek sözlerine başlayan Karaali, ‘’Bir karış toprağını vermem dediğimiz vatanın erozyon ile her yıl Kıbrıs adası büyüklüğünde toprağı gidiyor. Yani, bir karış toprağını vermem demekle olmuyor. Erozyonla giden milyonlarca metrekare toprağı korursan vatanı en iyi seven sensin demektir. Taner Tazegün müdürümde yüreğini koyarak yaptığı çalışmalar ile gerçek vatan sever olduğunu göstermektedir. Birilerine inat bu vatanın gerçek sahipleri hep var olacak. Taner Tazegün müdürmü kutluyorum’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi