Bakırköy Cevizlik, Kartaltepe ve Yeşilköy Mahalle Muhtarlarının, yaşadıkları süreci sosyal medyada paylaşmaları üzerine vatandaş tarafından büyük tepki toplayan olay da, şikayet sebebinin ise panelde kullanılan afişten dolayı olduğu belirtildi.

“Temel afet bilinci ve ilkyardım” panellerinin duyurusu için kullanılan afişlerdeki ilk yardım logosu sayılan artı (+) işareti ile fay kırığı görselinden dolayı ‘Devletin bütünlüğüne ve dini değerlere aykırı davrandıkları’ gerekçesiyle şikayet edilen, Kartaltepe Mahalle Muhtarı Didem Koryürek Armutlu, Cevizlik Mahalle Muhtarı Hülya Özdemir ve Yeşilköy Mahalle Muhtarı Murat Gökgöz’ün ilgili makamlara ifadelerini verdiği öğrenildi.

Afişte kullanılan görsel işaretlerin bahane edilerek, CİMER’e şikayet edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, asıl amacın söz konusu muhtarları itibarsızlaştırmak olduğunu iddia ettiler.

1. Derecede deprem bölgesi olan Bakırköy'de semt sakinlerine verdikleri bu hizmetten dolayı şikayet edilmelerini mahalle halkına yapılan hizmetleri engellemeye yönelik akıldışı bir suçlama olarak değerlendiren vatandaşlar, diğer muhtarların da benzer bilinçlendirme toplantıları yaptığını ama özellikle 3 muhtarın şikayet edilmesini anlayamadıklarını söyledi.

Söz konusu 3 mahalle muhtarının ortak özeliğinin, 2019 Mart seçimlerin de ilk defa aday olmaları ve girdikleri ilk seçimde kazanan adaylar olması, panelistin de Altınbaş Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan Genel Cerrahi Uzmanı, Psikolog, Sosyolog ve aynı zaman da 2019 Mart yerel seçimlerinde Bağımsız Bakırköy Belediye Başkan Adayı olarak seçime giren Mehmet Görgülü oluşu, akıllarda soru işaret bıraktı.

Ayrıca şikayet edilen söz konusu 3 muhtarın azalarının da CHP Üyesi olması, bir kısmı geçtiğimiz hafta devamı da hafta sonu yapılacak olan delege seçimleriyle ilişkilendirildi.

İŞTE O AFİŞ

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi