Bu yıl ikincisi düzenlenen ve Tokat’ın her alanda temsil edildiği Tokat tanıtım günleri devam ediyor. Soğuk havaya ramen İstanbul’da yaşayan Tokatlıların biraz memleket havası solumak adına akın ettiği etkinlikte, en çok ilgi gören Tokat Halk Oyunları ekibi oldu. Tokat’ın yöressel yemekleri ve el sanatlarının tanıtıldığı etkinlikte görüştüğümüz Eyüpsultan Tokatlılar Dernek Başkanı Cuma Ergül, ‘Memleket özlemi çeken hemşerilerimizin bir nebze olsa da bu günlerde hasreti giderilmiş oldu. Tüm hemşerilerimizin birlik ve beraberliğinin daim olmasını diliyorum’ dedi. Kebabından yaprağına, çemeninden çöreğine kadar yöresel lezzetler aynı çatı altında buluştu. Tokat Tanıtım Günleri 26 Aralık Pazar günü akşamına kadar devam edecek.

Hemşerileriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, ‘Tokat’tan halkımızın selamlarını getirdik, Yöresel ürünlerimizi getirdik. İnsanlarımızla beraber olmak istiyoruz. Tokatımızın kültürünü, örf ve adetlerini tanıtmak istiyoruz. İnşallah iyi bir tanıtım olur. İlgi çok yoğundu. Gayet güzeldi. İstanbul’da yaşayan tüm tokatlı hemşerilerimizi bu özel günümüze katılımını bekliyoruz’ diye konuştu

SELAHATTİN KELEMCİ; TOKATLI OLUP İLK DEFA KÜLTÜRÜYLE BULUŞANLAR VAR

Bu tür etkinliklere önemsediklerini belirten Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci ise, ‘Binlerle ifade edilecek kadar hemşerimizle biraraya geldik. Bu çok güzel bir duygu. Şu an burada Tokat’a dair ne varsa bulabilirsiniz. Hemşerilerimiz en çok davul ve zurnayı özlemişler. Folklor oyunlarımızı özlemişler. Ellik oyunumuz çok ilgi görüyor. Açılış günümüz dahil çok yoğun bir ilgi vardı. Bu etkinlikleri çok önemsiyoruz. Bundan üç yıl kadar önce Tokatlılar derneği ile yaptığımız bir programda üç otobüs dolusu hemşerimizi ilimizde ağırlamıştık. Misafir ettiğimiz hemşerilerimizin içinde Tokat’a ilk defa gelenler vardı. Bu durum bizleri çok duygulandırmıştı. Bu etkinlikler bizim için çok anlamlı ve her fırsatta gerçekleştirmemiz gereken bir etkinlik. Tokat’a gelemeyen hemşerilerimizin ayağına Tokat’ı getirdik. Şu atmosferde herkes kendinden birşeyler buluyor. Bu bile yetiyor. İnsanlar çocukluğuna gidiyor.  Tüm hemşerilerime çağrım pazara kadar buradayız. Hepsini buraya gelmesini bekliyoruz’ diye konuştu.

MEHMET TÜRKÜ; AYVAZ SUYUMUZ İLİMİZE ÖNEMLİ BİR DEĞER KATIYOR

Niksar’ın Ayvaz suyunu tanımak için yaklaştığımız stantta duran Niksar Belediyesi’nden Mehmet Türkü, Danişmentlilere Başkentlik yapmış Niksar’dan geldikleri ifade ederek, ‘. Bize özgü cevizimiz ve1400 yıllık şifa kaynağı Ayvaz suyumuz var. İlimize en önemli değerlerinden biri. Evliya Çelebi’nin 1400 yıl önce belirttiği Niksar ile ilgili yazdığı suya sahibiz. Tarihi motivlerimizi tanıtan ürünlerimiz, kuşburnumuz, sarmamız.  Günlük 10 tır suyumuzu Türkiye’nin geneline gönderiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda yurtdışına da gönderiyorduk’ dedi.  

CUMA ERGÜL; BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR NİMET

Geçtiğimiz Kasım ayında Eyüpsultan Tokatlılar Derneği’nin açılışını gerçekleştirdiklerin belirten Eyüpsultan Tokatlılar Dernek Başkanı Cuma Ergül, ‘Eyüpsultan’da yaşayan Tokatlı hemşerilerimizi biraraya getirmek için kurulan bir derneğiz. Bizim buradaki ana amacımız Tokatımızın değerlerini tanımak, biraraya gelmek bütün kesimleriyle beraber kendi içimizde birlikteliğimizi sağlamak.  Tokatımızı tanıtmak amacıyla düzenlenmiş olan bu etkinliğin bizler için büyük bir nimet olduğunu düşünüyorum. 680 bin Tokatlı nüfusumuz var. Bu nüfumuzu burada buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Tokatlıların birliği ve beraberliğinin daim olmasını diliyorum’ diye konuştu.

FİDAN UĞUR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi