Küçükçekmece Sefaköy’de bulunan gazete merkezimize gelerek bizi ziyaret eden Lavinya Dergisi ve Noksanlarkenti Radyo’nun sahibi Tolga Türkmen ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Radyoculuk sektörüne atılırken çevresindeki herkesin kendisine ‘Yapamazsın’’ dediğini anlatan Türkmen, ‘’Ben yine de hayallerimin vazgeçmedim ve şuan da 10 ile 15 ülkeden bizim yayınlarımızı takip eden dinleyicilerimiz var’’ dedi.

‘’ROBOTLAŞMAK YERİNE ROBOT ÜRETMEK İSTEDİM’’

Kimseden bir destek almadan sadece hayallerinin peşinden gittiğini anlatan Tolga Türkmen, ‘’Aslında böyle bir soruya bu sefer farklı bir cevap vermek istiyorum. Kendimi tanımlamak yerine, insanların beni nasıl tanıdığı ile cevap vermek istiyorum. Doğma, büyüme İstanbulluyum. Lise mezunuyum, Üniversite okumadım. Ki bunun sebebini artık herkes öğrendi. Robotlaşmak yerine robot üretmek istedim, o yüzden sadece hayallerime sarıldım. Ve Tolga Türkmen hayallerinini adım adım tamamlamış, ya da tamamlamaya çalışan bir birey diyebiliriz. Maddi ve manevi anlamda kimseden destek almadım. Ben tüm cihazlarımı, tüm kayıtlarımın masraflarını yaptığım işlerle kendim kazanarak, biriktirdim. Çünkü çevremdekilerin ortak olarak kurduğu cümle ‘yapamazsın çünkü okumadın’ gibi söylentilerdi’’ dedi.

 ‘’İNSANLAR BAŞARILI OLANI GÜÇSÜZLEŞTİRME PEŞİNDE’’

Bir dönem pes etme noktasına geldiğine değinen Türkmen, ‘’Ben bir şeyler başarmaya çalışırken hakkımda edilen her söz, her yapılan incitmeye başladı. Hatta bunlardan dolayı, içime daha kapanık oldum. Kendimden başka kimseyle paylaşmadım. Sonra farkettim ki, insanlar başarılı olan, bir şeyler yapabilen insanları hep güçsüzleştirme peşinde. O zaman silkelendim ve yoluma devam ettim. Evet söylentiler oldu, dinledim ama durmadım.

‘’HAYALİNİZ VARSA KORKMAYIN’’

Sanırım dijital çağı sevdiğim en güzel nokta buydu. Hiçbir ders almadan, kurs almadan ve birilerinden yardım almadan öğrendim her şeyi. Tabi destek istediğim yerler oldu ama kapılar hep kapandı çünkü büyük yerler ya paraya, ya diplomaya bakıyorlardı. Bende kendi çabalarımla öğrendim, yaptım, bozdum. Ama başardım. İnsanların bir hayali varsa korkmasınlar. Deneme yanılma ile doğruyu bulacaklardır. Herkesin hayatında eksik bir şeyler var. Buna sadece Aşk, Sevgi olarak bakmayalım tabi, kimisi işinden, kimisi parasından, kimisi ailesinden kimisi başka bir şeyden eksiklik hissediyor. Noksanlar Kenti ismi bu eksikliklerin hepsini kapsıyor. 2016 yılında kurduğumuz radyomuz da gün geldi çok zor zamanlar geçirdik. Şimdiyse 10 - 15 arası ülkede dinleniyor. Sayımız gayet güzel, ki sayılarla pek ilgilenmiyoruz. Anlayan, anlatan, anlaşılan olma yolunda ilerliyoruz, ilerleyeceğiz. Lavinya ise bilirsiniz Özdemir Asaf'ın şiiridir, Edebiyat dergisinide edebi bir isim ayakta tutabilirdi ancak. O yüzden bu isime karar verdik. Şuan dergimizde kendilerine özgü yazılarıyla birlikte 20 - 25 kadar yazarımız mevcut’’ diye konuştu.

‘’ÇEVRENİZDEKİLER KÖTÜYE DE İYİ DER’’

Sabredip, inandığınız sürece imkansız yoktur diye belirten Türkmen, ‘’Hiç kimse gelecek ile ilgili bir kaygıya kapılmasın sadece hayalleri varmı bunu bir düşünüp tartsınlar. Eğer ki hayalleri varsa bir adım daha öndeler, eğer yoksa o insanlarda direkt bir düşünsün ne yapabilirim ya da neyi seviyorum diye. Bir insan hayaline sarılırsa hiçbir kış üşütmez onu. İnsanların olumlu ve olumsuz hiçbir yorumu düşünmesinler, Çünkü çevremizdeki kişiler kötüyede iyi der. Yaptığınız iş sizi mutlu ediyorsa, mutsuz olanlar pekte mühim olmamalı’’ dedi.

Radyo: www.noksanlarkenti.com - Dergi: www.lavinyadergisi.com

 

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi