Evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucunda 24 yıl önce öldürülen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu,  Harbiye'de bulunan anıtı önünde anıldı. CHP Şişli Gençlik Kolları’nın düzenlediği anma programına CHP Grup Başkanvekili Engin Altay,PM Üyesi Ferihan Karasu, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP'li vekiller Sezgin Tanrıkulu, Oğuz Kaan Salıcı, Gürsel Tekin,  CHP İstanbul eski İl Başkanı Berhan Şimşek,  CHP İlçe Başkanları Bekir Özcan, Soner Özimer, Sebahattin Öztürk, Veli Çellik, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Uğur Mumcu'nun anıtında mum yakıp karanfil bırakarak anma etkinliğine katılanların duygusal anlar yaşadığı gözlerden kaçmadı. CHP Şişli Gençlik Kolları’nın düzenlediği etkinlikte saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, gençlerin seslendirdiği şarkılara anma etkinliğine katılanlar da eşlik etti. Uğur Mumcu’nun yıllar önce yaptığı konuşmasının dinletildiği etkinlikte daha sonra Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü bir konuşma gerçekleştirdi.
İnönü; Karanlığa izin vermeyeceğiz
Uğur Mumcu’yu anmak amacıyla biraraya geldiklerini belirten Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü,  ‘Kaleminin dürüstlüğüne, adalet ve halka adanmış bir basın emekçisinin acısı hala taptaze. Onu katleden zihniyet hala toplum mühendisliği yapıyor zalimce. Ancak Uğur Mumcu’yu katleden eller asla kazanamayacaktır. Bu kadar kıymeti bir insan boşuna hayatını kaybetmedi, bu kadar acı boşuna çekilmedi. Atatürk'ün izinden giden milyonlar olduğu sürece karanlığın çökmesine asla izin vermeyeceğiz. Bugün Uğur Mumcu ile birlikte Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç, Hrant Dink ve daha bir çok basın emekçisini anıyorum" dedi.
Konuşmanın ardından CHP Şişli Gençlik Kolları üyesi gençler gece yarısına kadar Mumcu’nun anıtı başında nöbet tuttular. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM


 

Editör: Haber Merkezi