Ümraniye Belediyesi tarafından, Burak Derneği ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen sempozyumda konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Hiçbir batılı, İsrail’in işgalciliği ve Filistinlilerin gördüğü zulümden bahsetmiyor. Mescid-i Aksa’nın adını hiç kimse telaffuz etmiyor. Kudüs bizim için aşktır. Kudüs bizim için sevdadır. Kudüs inancımız ve tarihimizdir. Kudüs Mescid-i Aksa’dır, ilk Kıblemizdir” dedi.

Açılış törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, eski Kudüs  Müftüsü Şeyh İkrime Sabri, Kudüs Parlamenterler Kurumu Başkanı El Bachir Jarallah, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. İhsan Karaman, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kavas, Burak Derneği Başkanı Adem Yenihayat, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, Ümraniye Belediye Meclis Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, akademisyenler, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı sempozyum iki gün sürdü.

Burak Derneği Başkanı Adem Yenihayat sempezyumun açılışında yaptığı konuşmada Kudüs’ün önemini ifade edip, Uluslararası Kudüs Sempozyumu’nun oluşum sürecini anlattı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

BAŞKAN HASAN CAN: “KUDÜS İNANCIMIZ VE TARİHİMİZDİR”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise konuşmasında, Kudüs’ün İslamiyet kadar Hırıstiyanlık ve Musevilik dinleri açısından da önemli bir kent olduğunu ifade etti. Başkan Can Kudüs’te bugün namaz kılmanın bile yasak olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milletinin Kudüs konusundaki duyarlılığından bahsedilmesi gerektiğini söyledi. İsrail devletinin Kudüs’te Müslüman halka yaşattıklarının hiçbir aklıselim insan tarafından desteklenemeyeceğini söyleyen Başkan Hasan Can, Kudüs’ün sesini duyurmak adına böyle bir sempozyum düzenledik. Hiçbir batılı, İsrail’in işgalciliği ve Filistinlilerin gördüğü zulümden bahsetmiyor. Mescid-i Aksa’nın adını hiç kimse telaffuz etmiyor. Kudüs’ün biz Müslümanlar açısından ne ifade ettiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Kudüs bizim için aşktır. Kudüs bizim için sevdadır. Kudüs inancımız ve tarihimizdir. Kudüs Mescid-i Aksa’dır, ilk Kıblemizdir” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yşam

Editör: Haber Merkezi