Belediyelerin çalışmalarını görünür kılmak için “Üreten Belediye” ve “Sosyal Belediyecilik” anlayışının öne çıkan örneklerinin sergilendiği CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi, 30 Eylül – 2 Ekim 2021 tarihleri arasında Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde Gösteri Merkezi’nde düzenlendi. Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerin üretim ve kooperatif dayanışmaları, üretici ve tüketiciye yönelik yürüttüğü destek programları ortaya kondu. Zirveye katılım sağlayan belediyeler; özgün projelerinin, dayanışma içinde bulundukları üretici kooperatif ve birliklere özgü ürünlerin tanıtımını gerçekleştirdi. Gıda, sosyal yardım, gibi sosyal projeler aktarılırken geleceğe dönük tarımsal üretime destek projeleri paylaşıldı.

Birçok siyasetçi ve belediye başkanının ziyaret ettiği Uzunköprü Belediyesi’nin standını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ziyaret etti. Ziyaretçiler Uzunköprü’de üretilen ürünlerin tadına bakarak ilgili gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Etkinliğin gülümseten anlarından biri olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğu’nun Uzunköprü Peyniri’ni denemesi öne çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Büyük dilimi Ekrem Başkan’a verin” diyerek ziyaretçileri gülümsetti. 

BECAN: BİZ ÜRETTİKÇE KURTULUŞ VAR

Zirvenin en çok ilgi çeken stantlarından biri ise Edirne’ye bağlı Uzunköprü Belediyesi’nin açtığı stant oldu. Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, markalaşma yolunda büyük adımlar atıyoruz atıldığının vurgusunu yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Değerli Uzunköprülüler, peynirimiz eşsiz lezzeti ile hak ettiği üne kavuşuyor! Şehrimizin ürünlerini geliştirme ve markalaşma yolunda büyük adımlar atıyoruz. Uzunköprü Belediyesi olarak, CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde standımıza yaptıkları ziyaretlerden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyoruz. Biz üretimle varız, biz ürettikçe kurtuluş var.” SÜMEYRA DUĞAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi