Vatandaşın gözlerinden anlama girişimimiz başarısız olunca kendilerine mikrofon uzatarak duygu ve düşüncelerini aldık.

İşte vatandaşın düşünceleri:

“UÇMUŞ GİDİYORUZ HER ŞEY GÜZEL”

*Söyleyebilir belki uzmandır bu konuda. O göreve gelmişse illa bir şey biliyordur boş değildir. Ben ihtilal kuşağı yani kayıp kuşaklardanım. Ben süt kuyruklarını, yağ kuyruklarını, çok çileler çektiğimiz zamanları biliyorum. Bir de şu zamana baktığımız zaman ülke çok güzel kardeşim.

*Domatesi falan boş ver, sen sanayiye bakacaksın. Uçmuş gidiyoruz her şey güzel. Ben 3 bin lirayla geçiniyorum. Kıt kanaat Allah’ıma şükürler olsun diyorum geçiniyorum.

“BİR GÜN ÇALIŞIYORSUN İKİ KOLİ YUMURTA ALABİLİYORSUN”

*Ekonomi berbat, batmış artık yerin dibindeyiz Allah sonumuzu hayretsin artık. Allah’a şükür ben geçinebiliyorum ama ben geçiniyorum diye komşumu da devre dışı bırakmak istemem.

*Şu anda asgari ücretle bir yumurtayı karşılaştır, bir domatesi karşılaştır bir ekmeği karşılaştır zaten ortalama çıkar. Bir gün çalışıyorsun iki koli yumurta alabiliyorsun. Gidişat seçime doğru gidiyor.

“BEN DE GÜZEL VAATLER VERİRİM”

*İnsanlara gülerek çıkıp bir şeyler vaat etmek, gözlerinin içine bakmak… Mercedes’e binince güzel bir maaş alınca ben de güzel vaatler veririm.

“MERKEZ BANKASI BAŞKANI VE MALİYE BAKANI DEĞİŞİRSE İŞLER RAYINA OTURUR”

*Maliye Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı geldi ya bu hayat pahalılığı onlar yüzünden oldu. Bol bol vaat veriyor ama kimse dinlemiyor. Maliye Bakanı bundan 3 ay önce Mayıs- Haziran aylarında enflasyon tepetaklak aşağı gelecek dedi. Şimdi de 2023’e attı. Bu yüksek enflasyonda döviz gelmez, iş adamı gelmez… Yüzde 79 enflasyon diyorlar. Nerede yüzde 79? Enflasyon şu an yüzde 300. Bir tane simit 1,5 liradan 5 lira olursa enflasyon kaç olur? Sanki millet cahil anlamıyor. Bari ‘ enflasyon var’ de. Çözüm Reis’te. Merkez Bankası ve Maliye Bakanını değiştirirse işler rayına oturur gibi geliyor bana.

*Bu Kur Korumalı Mevduat’a verilen para bizim cebimizdeki para değil mi? 40 – 50 katrilyon para nedir ya? Değer mi buna?

*Reis’i dinleyen yok şu anda, herkes bildiğini çalıyor. Çağıracak Maliye Bakanı’yla Merkez Bankası Başkanı’nı ‘Siz ne iş yapıyorsunuz?’, ‘Bu dövize niye müdahale ediyorsun? Bırak çıksın.’ diyecek.

“HÜKÜMET BU ÜLKEYİ BİLEREK BURAYA GETİRDİ”

*İngiltere’den geliyorum gözümüz, kulağımız, yüreğimiz, her şeyimiz burada. Mahvoldu ülke, bitmiş durumda. 32 senedir Londra’da yaşıyorum. Dönüşü düşünüyorum, gençlere umut getiriyorum. Yurdundan kaçmak isteyen gençlere umut ve gelecek getiriyorum.

*Yurt dışından gelip yurt dışındaki yaşamın da aynı olduğunu söyleyecek kadar düşkün ve düşükler, orada o ülkenin yardımıyla yaşayan utanmazlar ülkeme geliyorlar yurt dışı daha kötü diyorlar.

*Yurt dışında çalışıp yurt dışında yaşayanların çoğu bu enflasyon ve para değerinin düşmesinden dolayı seviniyor ama ben utanç ve acı duyuyorum. Eksik olsun benim yaşamım, eksik olsun yurt dışında yaşayan bir avuç insanın güzel yaşamı. Önemli olan 80 milyonun yaşamı güzel olsun.

*Üretimin olmadığı bir ülke, yurt dışından getirip yurt içinde satmanın yurt içinde üretimden daha kazançlı olduğunu bir ekonomik model olarak sunan 20 senelik bir hükümet bu ülkeyi bilerek buraya getirdi.

RUKİYE BAKIR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi