1500 yıldan beri kentsel tarım alanı olan Yedikule Bostanları’nın İBB ve Fatih Belediyesi tarafından 70 bin metrekarelik park alanına dönüştürülmesini bekleyen Yedikuleliler, bu kez alana açık  otopark yapılması amacıyla eski asfalt döküntülerinin yığıldığını görünce başta Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver olmak üzere il ve ilçe belediyesine isyan etti. 

‘KANDIRMAKTAN VAZGEÇSİNLER’

Yedikule Bostanlarının bulunduğu alanda ağaçların kesildiğini ve açık otoparka yol yapılmak istendiğini belirten, Yedikuleliler, ‘Artık bizleri kandırmaktan vazgeçsinler. Mahallede huzurumuz kalmadı. Yıllardır söz konusu alana park yapacaklarını söylüyorlar. Ancak bostanları yıktıkları yetmezmiş gibi döktüleri moloz ve çeşitli döküntüler mahallemizin yağmur sularının akışını kesti. En küçük bir yağmur da bile evlerimizi su basıyor. Başta Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver olmak üzere bu konuda tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz’ diye konuştular.

‘RANT ALANINA ÇEVİRMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Yedikuleli vatandaşların yaşadığı sorunu yerinde incelemek amacıyla, bostanların bulunduğu alana gelen CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, CHP Grup Başkan Vekili Kazım Akşahin, CHP İBB ve Fatih Belediyesi Meclis Üyesi Ayşegül Okumuş Görgü ve diğer partililer vatandaşları dinleyerek alanda incelemede bulundular. İstanbul’un en önemli tarihi değerlerinden biri olan Yedikule Bostanları’nın korunması için Cumhuriyet Halk Partisi’nin burayı rant alanına çevirmek isteyenlere karşı mücadele ettiklerini belirten Özimer, ‘Bize söylenen de buraya park yapılacak olmasıydı. Ancak bugün görüyoruz ki; Fatih Belediyesi verdiği sözün arkasında durmuyor. Bu sorunu önümüzdeki günlerde meclise taşıyarak Yedikuleli hemşerilerimizin yaşadığı tüm sorunları meclise taşıyacağız’ diye konuştu.

Daha sonra söz alan CHP İBB ve Fatih Belediyesi Meclis Üyesi Ayşegül Okumuş Görgü de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bostanların bulunduğu alanla ilgili yapılacak park vb. çalışmaların biran evvel hayata geçmesi için gerekli kararlar alındı. Şu an kararların imzadan geçip hayata geçmesini bekliyoruz’ diye konuştu.

‘EVLERİMİZDE OTURAMAZ HALE GELDİK’

Bostanların bulunduğu alana moloz ve çeşitli döküntülerin yığılması sonucu özellikle Besteci Musa Süreyya Sokak ve Hacı Piri Sokağı’nın en ufak bir yağmurda sular altında kaldığını belirten çevre sakinleri Fatih Belediyesi’nin yaşanan bu sorunlara neden duyarsız kaldığını sorarak, ‘Bizler Yedikule Konakları’ndan gelen kirli suların yarattığı çevre kirliliği içinde yaşamaya mahkum edildik. Bostanların bulunduğu alana o kadar çok moloz yığdılar ki sokaklarda biriken yağmur suları evlerimizi cehenneme çevirdi. Çocuklarımız salgın hastalıkla karşı karşıya. Bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Bostanlarımızın bulunduğu alana söyledikleri gibi park yapılmasını istiyoruz.  Yetkililerin derhal harekete geçmesini istiyoruz’ ifadelerini kullandılar.

 Fidan UĞUR / Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi