CHP İBB ve Bahçelievler Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na oy birliği ile havale edilen yazılı önergeyle yaya yolcusu giderek artan Yenibosna Değirmenbahçe Caddesi Köprüsü’nde üst geçit yapılması önerisinde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında  İBB Meclis Üyeleri Hasan Tapan ve Ercan Ulaş Kaya’nın da imzaladığı önergede şu ifadelere yer verildi;

İstanbul yayalaştırma konusunda sınıfta kaldı

Şehirlerin daha yaşanabilir kılan unsurlardan bir tanesi de şüphesiz yayaların serbestçe her yere güvenli olarak yürüyebilmesidir. Peki, İstanbul’da bunu sağlayabildik mi acaba? Yoksa araç bağımlısı insanlar mı olduk? Malesef İstanbul’un yayalaştırma konusunda da sınıfta kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu çerçevede Bahçelievler Yenibosna, Değirmenbahçe Caddesi Köprüsü’nün hatalı planlanmış durumunu dikkatinize sunuyoruz.

‘Köprüden yaya olarak geçen vatandaşların hayatı tehlikede’

Bahçelievler Yenibosna semti  ile Küçükçekmece, Sefaköy semtini birbirine bağlayan ve Basın Ekspress yolu üzerinde bulunan sadece araçların kullandığı yol yayalara geçit vermiyor. Ayrıca burada herhangi bir üst geçidin bulunmaması da tehlikenin boyutlarını büyütüyor. Yenibosna, Değirmenbahçe Caddesi Köprüsü’nün çevresinde otel, alişveriş merkezleri, işyerleri ve konutlardan dolayı yoğun yaya trafiği her geçen gün artmakta. Köprüden yaya olarak geçen vatandaşlar hayati tehlike yaşamakta.

‘Hatalı planlanan köprüyü yeniden düzenleyecek misiniz?’

Bahçelievler Yenibosna Değirmenbahçe Köprüsü’nün yayalar düşünülerek planlanmadığını ve hatalı planlanan bu köprüyü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden düzenlemesi gerektiğini belirten Merter, ‘Hatalı planlanmış bu köprüyü yayaları da düşünerek yeniden düzenlemeyi düşünüyor musunuz?,Köprünün yaya bölümü olmayışından dolayı şimdiye kadar kaç vatandaşımız kaza geçirdi?’ diye sorarak soruların yanıtlanmasını istedi.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi