Tarım ve hayvancılığa yönelik hayata geçirdiği projelerle tüm Türkiye’de büyük ses getiren Silivri Belediyesi bir ilke daha imzasını attı. Silivri Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’de yapımı tamamlanan ve İstanbul’da belediye eliyle yapılan ilk canlı hayvan pazarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Programda konuşan Volkan Yılmaz, “İlk günden beri ‘Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyoruz' sloganıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün de İstanbul'un ilk ve tek canlı hayvan pazarının açılışını yaptık. Buradaki muradımız Silivri ve İstanbul'un çeperindeki ve Trakya'daki hayvancının ürününü aradan aracıyı çıkarılarak ürününü değerinden satabildiği yine aynı zamanda halk sağlığının dikkate alındığı, düzenli tertipli, veteriner hekimlerin nezaretinde bir canlı hayvan pazarıydı. Bunu da gerçekleştirdik. Silivri Belediyesi yine öncü ve önder politikalarıyla Türkiye'de İstanbul'da bir ilki gerçekleştirdi” dedi.

“HAYVANCILIK BAKIMINDAN İSTANBUL'DA İLK ÜÇTE YER ALMAKTADIR”

Canlı hayvan pazarı ile ilgili bilgiler veren Yılmaz şunları söyledi: “İlçemiz, hayvancılık bakımından İstanbul'da ilk üçte yer almaktadır. 59.396 baş koyun ve 5.999 baş keçi olmak üzere 65.395 baş küçükbaş hayvan varlığı bulunmaktadır. İstanbul'da küçükbaş hayvan varlığının yüzde 37,7'si Silivri'dedir. Küçükbaş bakımından İstanbul'da 1'inci sıradadır. İstanbul'daki 93.961 baş sığır cinsi hayvanın yüzde 18,0'i olan 16.884 baş sığır, Silivri'dedir. İlçemiz bu anlamda İstanbul'da 2'nci sıradadır. 109.559 büyükbaş hayvanın yüzde 17,6'sı olan 19.260 büyükbaş Silivri'dedir. İstanbul'da 2'nci sıradayız. 15.598 baş manda cinsi hayvanın yüzde 15,2'i olan 2.376 baş manda Silivri'dedir. İlçemiz bu sayı ile İstanbul'da 4'üncü sıradadır. İlçemizdeki hayvan yetiştiriciliğinin varlığından hareketle, üreticilerimizin haklı taleplerine kulak tıkayamazdık. Köylere yaptığımız ziyaretlerde köylülerimizin bizden istediği en öncelikli talepleri canlı hayvan pazarı yapılmasıydı. 6 ay gibi kısa bir sürede bu pazarı Silivri'mize kazandırdığımız için büyük bir mutluluk duyuyoruz.”

PAKDİL: "SİLİVRİ VE BÖLGE ÜRETİCİLERİNE HAYIRLI OLSUN"

Trakya'nın bakanlık ve ülke için önemini dile getiren Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, “Trakya'da öncelikli olarak yaptığımız birçok çalışma var. Bölgenin hastalıktan ari bir bölge haline gelmesi, çalışan arkadaşlarımız ve çiftçilerimizin emekleriyle oldu. Bunu bizim tek başına yapmak gibi bir iddiamız söz konusu olamazdı. Biz kendi gıdalarımızı kendimiz üreteceğiz. Nasıl yapacağız? Hayvancılık ve bitkisel üretimle alakalı yapacağımız faaliyetlerle. Bunun için ne diyoruz? Siz üretin yeter! Ekilmedik bir karış yer kalmasın. Biz bunun için sizin hep yanı başınızda olacağız” dedi.  Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil yaptığı konuşmanın ardından Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a Canlı Hayvan Pazarı'nın işletme ruhsatını takdim ederek, Silivri'ye ve bölge hayvancılarına hayırlı olmasını diledi.

Editör: Haber Merkezi