Mahkemenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin açtığı dava sonrasında verdiği kararla ilgili CHP cephesinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, mahkemenin almış olduğu kararla ilgili açıklamalar yaptı.

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı imar planını iptal etti. Böylece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Kanal İstanbul Projesi’nin imar planına ilişkin açtığı davayı karara bağlanmış oldu.

Mahkeme kararına ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, “Kanal İstanbul ile kentimizde adeta paralel bir kent daha yaratılmak amaçlanıyor. Mahkeme de açıkça projede nüfus hesabında hata yapıldığını, donatı alanları için yatırımcı kurum görüşü alınmadığı, plan notlarının niçin değiştirildiğine dair yeterli teknik açıklama olmadığı gibi pek çok usulsüzlük tespit etti. Aslında bugüne kadar gündeme getirdiğimiz pek çok sorun mahkemece karar altına alınmış oldu.” dedi.

Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi

KARABAT: İKİ ZİHNİYET DE AYNI

Kanal İstanbul planlarına ilişkin alınan bu yargı kararının önemli olduğunu ifade eden Karabat; “İstanbul’u ‘kanal’ projeleriyle betona boğmak isteyen zihniyet ile Erzincan'da, Kaz Dağları’nda, Karadeniz yaylalarında taşımızı toprağımızı zehirleyen zihniyet aynıdır. Bu zihniyetin bedelini bugün Erzincan halkı ödüyor. Yarın tüm Türkiye ödeyecek” açıklamasında bulundu.

AK Parti’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un Kanal İstanbul’un hamisi ve savunucusu olduğunu söyleyen Karabat açıklamasını şöyle noktaladı:

“Sayın Kurum’un bakanlığı döneminde özellikle Kanal İstanbul’un Katarlılar başta olmak üzere petrol zengini Ortadoğu ülkelerine pazarlandığını biliyoruz. Onun bakanlığı döneminde Kanal İstanbul’da oldukça yol alındı. Kentimizi adeta pazarlama girişimi olan bu proje AKP’nin yandaşlarını daha da zenginleştirme girişimidir. İstanbul'a rant gözüyle bakan bu anlayışa, 31 Mart’ta halkımız dur diyecek. İstanbul’u talan edenler yenilecek, İstanbul’a ihanet edenler kaybedecek. Halka hizmeti esas alan kent ittifakları kazanacak, Türkiye İttifakı kazanacak.”

Editör: Anıl Kılıçlı