Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Özel'in konuşmasında anlattığı 'kral' masalı grup toplantısına damga vurdu ve haftanın en çok konuşulanları arasına girdi.

"GARİBAN ÇOCUKLARI BEDEL ÖDER ŞEHİT DÜŞERMİŞ..."

12 askerin ölümü sonrası iktidarı eleştiren Özel, şu ifadelere yer verdi:

Gaddar dizisinde Adnan Oktar örgütü gösterildi Gaddar dizisinde Adnan Oktar örgütü gösterildi

"Bir masal anlatayım; ülkenin birinde zalim ve zengin bir kral yaşarmış. Kendi çocukları nasıl olduğu bilinmeden gemiler alıp iş kurar zengin olur, bir eli yağda bir eli balda yaşarmış. Ama halkın çocukları fakirlik içinde yaşarmış.

O fakir çocuklar ülkeleri için savaşırken kral sarayında otururmuş. Günün birinde o çocuklar savaşta öldüğünde kral o çocukların evlerine kocaman bayraklar astırır, cenazelerine koştururmuş. Ailelerine başlarını sokacakları bir ev, varsa kardeşlerine iş verirmiş. Sonra kral sarayına döner, fakir çocuklar da orduya gitmeye devam edermiş. Zenginler bedelli askerlik yapar, gariban çocukları bedel öder şehit düşermiş. Günün birinde o fakir çocuklar kral zengin, halk fakir artık yeter demişler. Bu ilke herkes için zenginleşene kadar hep birlikte çalışacağız. Artık yeter, artık yeter, artık yeter!"

Editör: Anıl Kılıçlı