31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala CHP-TİP arasında Hatay krizi patlak verdi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile CHP arasındaki Hatay adaylığı krizi skandal gelişmeleri de beraberinde getirdi. CHP lideri Özgür Özel Gökhan Zan’ı hedef aldı. Özel'in "TİP'in adayı seçim kaybettirme potansiyeline sahip" açıklaması sonrası TİP, Gökhan Zan'ın Hatay adaylığını ortaya çıkan ses kayıtları nedeniyle geri çektiğini belirtti. Zan ses kayıtlarının kendisine ait olmadığını, CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'a yakın kişilerin kendisine bir oyun kurup şantaj ettiklerini iddia etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gökhan Zan iddialarını değerlendirdi:

 “Şaşırmadım. CHP’ye geldi. İyi Parti’ye gitti. İyi Parti’den aday çıktı. Ayrıldı. Bize tekrar geldi. Hatay Büyükşehir’i istedi. Ama dedi ki 'Büyükşehir olmazsa Defne’yi verin, ben Lütfü Başkan’la uyumlu çalışırım.' Defne’nin olmayacağını anlayınca Arsuz’u istedi...

Eşi ile kızını bıçaklayan Afgan'ı durduran genç tutuklandı Eşi ile kızını bıçaklayan Afgan'ı durduran genç tutuklandı

Hep bizdeki belediyeleri istedi. Bizde olmayan bir belediyeyi kazanırım demedi. Garanti belediyeleri istedi.”

Söz konusu ses kayıtlarını yayınlayan İsmail Saymaz, Zan ve Turgay Kocakaya adlı kişi arasında 3 milyon dolar karşılığında adaylığın çekilmesi yönünde bir pazarlık olduğu iddiasını dile getirdi.

GÖKHAN ZAN: KAYITLAR YAPAY ZEKAYLA YAPILDI

2 farklı ses kaydında Zan'ın adaylıktan çekilmek için pazarlık yaptığı görüldü.

Zan, kayıtlardaki sesin kendisine ait olmadığını, yapay zekâ ile yapıldığını iddia etti. Kendisine tuzak kurulduğunu, bu tuzağı kuran kişinin CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş olduğunu söyleyerek dikkat çekti.

"CHP ADAYI LÜTFÜ SAVAŞ TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİM"

Bu durumun daha önce de yaşandığını dile getiren Zan, "Daha önce adaylıktan çekilmem için 'Lütfü Savaş adına geldiklerini, çekilmezsem bana ve aileme zarar vereceklerini, sahte kayıtlarla itibar suikastı yapacaklarını' söyleyenlerin şantajına maruz kaldım ama bu tehdit ve şantajlara boyun eğmedim. Bir daha gelirlerse haklarında suç duyurusunda bulunacağımı söyleyip kovdum." diye konuştu.

Zan, durumu TİP ile paylaştığını belirtti:

"Partimden 'Bu tür şantajların kesilmeyeceğini, boyun eğmemem gerektiğini ve yanımda durduklarını' söylediler ancak dün itibarıyla, az önce haklarında suç duyurusunda bulunduğum şahıslar bana sahte bir kayıtla şantaj yapıp adaylıktan çekilmemi, çekilmezsem daha önce söyledikleri gibi aileme ve bana zarar verecekleri, basın yoluyla bana itibar suikastı yapacakları tehdidinde bulundular. Ben de adliyeye gelip suç duyurusunda bulundum."

Hedefi ve mücadelesinden sapmadığını dile getiren Zan, "Yarın sabahtan itibaren daha kararlı, dirençli, güçlü şekilde hemşerilerimizle birlikte yürümeye ve onların sesi olmaya devam edeceğim." dedi.

Gökhan Zan'ın ses kayıtları;

Editör: Anıl Kılıçlı