Bakırköy Belediyesi’nde iki ayrı sağlık merkezinde taşeron olarak çalışan 100’e yakın sağlık emekçisi, 2 aydır maaşlarını alamadığı gerekçesiyle pazartesi günü iş bırakacak.

Edinilen bilgilere göre, Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi ile Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde taşeron olarak çalışan farklı birimlerden 100’e yakın sağlık emekçisi, 2 aydır maaşlarını alamadığı gerekçesiyle 3 Kasım Pazartesi günü iş bırakacak.

BELEDİYE AYLARDIR ÖDEME YAPMADI

Doktor, hemşire, idare, temizlik personeli, tıbbi sekreter gibi farklı birimlerden 100’e yakın çalışan, Eylül ve Ekim ayı maaşlarının kendilerine ödenmediği için eyleme gidecek. Belediye yetkililerinin, maaşların ne zaman ödeneceğine dair sorulara, “Belediyenin parası yok, maaşınızı taşeron firmadan isteyin” cevabı verdiği iddia edildi. Taşeron firmanın ise belediyeden aylardır ödeme alamadığı, bu nedenle çalışanların maaşlarını vermeyeceği ileri sürüldü.

Bunun üzerine farklı birimlerde çalışan sağlık emekçileri, 3 Kasım Pazartesi günü, 2 aydır alamadıkları maaşları ödeninceye kadar iş bırakma ve eyleme gitme kararı aldı.

Öte yandan Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı hayvan barınağı çalışanlarının da ağustos ayından bu yana 3 aydır maaş alamadığı bildirildi.

Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi