14 Mart Tıp Bayramı İstanbul’un birçok noktasında çeşitli etkinliklerle kutlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin Tıp Bayramı nedeniyle açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamaların ortak noktası ise pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının gösterdiği büyük çaba oldu.

İMAMOĞLU: ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ 30 HAZİRAN’A KADAR UZATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sosyal medya hesabından videolu mesaj paylaştı. Pandemiyle mücadele sürecinde sağlık çalışanlarına destek olmaya devam edileceğinin vurgusunu yaparken “Ücretsiz olarak sağladığımız toplu ulaşım hizmetini 200 bin sağlık çalışanımız 43 milyon kez kullandı. Bu uygulamayı 30 Haziran’a kadar uzattık.” İfadelerini kullandı.

KERİMOĞLU: GEREKEN HER TÜRLÜ İYİLEŞTİRMEYİ DESTEKLEYECEĞİZ

Bakırköy’de Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi girişi önünde bulunan, Koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları için Kasım ayında açılışı gerçekleştirilen ‘Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı’nda anma ve kutlama töreni gerçekleştirildi. Sağlık emekçileri, Sağlık Odaları Temsilcileri, Milletvekilleri ve STK’lerin katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Dünyanın birçok gelişmiş ülkesine oranla pandemi sürecini bu kadar iyi yönetiyor olmamızın arkasındaki yegâne gerçek; Cumhuriyetimizin kazanımları, kamucu sağlık politikalarının gücü, yaşanan birçok sıkıntıya rağmen gösterilen özverili çalışmalardır. Bundan sonra da aynı titizlikle çalışacaklarına inandığım sağlık çalışanlarının, daha iyi şartlarda, daha iyi özlük ve sosyal haklarına kavuşabilmeleri için yapılması gereken her türlü iyileşmeyi destekleyeceğimizin sözünü vermek istiyorum” dedi.

 

YÜKSEL: BİR FARKINDALIK ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİK

Kartal Belediyesi, pandemi döneminde çalışan sağlık emekçilerine 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla moral desteği sağlaması amacı ile farkındalık yaratacak bir çalışmaya imza attı. Kartal'ın en işlek caddelerinden biri olan Yürütülen çalışma ile caddenin duvarları; kahraman doktorların, hemşirelerin ve sağlık personelinin rengârenk tasvirlerinden oluşan resimler ve graffitileri içeriyor.  İstasyon Caddesi’nin duvarları, 'filyasyon' adı verilen resimler ile renklendirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “İlçemizde pandemi koşullarında en ön saflarda yer alarak; ailelerinden uzak kalan, yorgun düşen, stresli ve zorlu koşullarda çalışan, hatta mesai arkadaşlarını yitiren hekimlerimizin ve sağlık personelimizin verdiği mücadelenin bizzat tanığıyım. Her koşulda onların yanında olmak için büyük bir gayret gösterdik. Vermiş oldukları özverili ve cefakâr mücadeleyi yaşatmak amacıyla bir farkındalık çalışması gerçekleştirdik. Sanat Akademisi öğretmenlerimizin hayat verdiği çalışmayı komşularımızla paylaşmak istiyoruz, bu vesile ile kıymetli sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı bir kez daha kutluyoruz." diye konuştu.

AKGÜN: SONSUZ SABIR VE GAYRETLE ÇALIŞIYORLAR

Büyükçekmece’de Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün talimatı doğrultusunda Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır ve Sağlık İşleri Müdürü Ahmet Hakan Durmaz 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle ilçede görev yapan doktor ve sağlık çalışanlarının etti. Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Akgün adına çiçek takdim edildi.  Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akgün “İlçemizde görev yapan tüm doktor ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun. Tüm zorluklara rağmen mesleklerini büyük bir özveriyle yapıyorlar. İnsanların hayatlarını kurtarmak için fedakârca çalışıyorlar. Özellikle salgın döneminde sonsuz sabır ve gayretle çalışan tüm doktorlarımızı ve sağlık çalışanlarını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

KESKİN: HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi ve Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Keskin, sağlık çalışanlarının her zaman yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. Keskin bu konuda, “Gerek ilçemiz, gerekse ülke genelindeki tüm sağlık çalışanlarımızın pandemi sürecindeki gece gündüz demeden öz verili çalışmalarından dolayı hepsine teşekkürü bir borç biliyorum. Bu vesile ile sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

BALTACI: SAYGISIZLIĞA MARUZ KALDIĞINIZI DA GÖRÜYORUZ

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Arnavutköy Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda Baltacı “İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinden dolayı bu sene buruk bir zaman geçiriyoruz. Sizler de her türlü tehlikeyi göze alarak buradaki görevinizi yerine getiriyorsunuz. Vatandaşlarımız ve kendi adıma minnetlerimi sunuyorum. Bazen vatandaşlarımızdan gergin olanlar, sizleri olumsuz birtakım durumlarla baş başa bırakabiliyorlar. Sizin esas işiniz mesleğinizle ilgilenmek, insanlara yardımcı olmak. Tamamıyla kabul edemeyeceğimiz oranda, saygısızlığa maruz kaldığınızı da görüyoruz. Bu olaylar bizleri hem bir vatandaş hem de bir yönetici olarak üzüyor. Hele ki Dünya’da böyle bir mücadeleyi sizlerin sayesinde parmakla gösterilecek şekilde elhamdülillah bir noktaya getirdik. İnşallah yine doktorlarımızın ifadeleriyle biraz daha sabredersek tünelin ucundaki ışığı görmemiz mümkün” ifadelerini kullandı. Program sonunda Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı; 25 yılını doldurmuş sağlık çalışanlarına sertifika takdim ederken, ilçede görevine devam eden sağlık çalışanlarına hediyeler sundu.

KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi