Türkiye'de bir gün içerisinde yapılan en yüksek test sayısına ulaşıldığını düzenlediği basın toplantısında açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son olarak 1226 kişiye korona virüsü tanısı konduğunu ve 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 923 kişi ise hastalığı atlatarak iyileştiğini duyurdu. Bu istatistikler ile birlikte Türkiye'de bugüne kadar toplam vaka sayısı 246 bin 861’e ulaştı. Can kaybı sayısı 5 bin 934 olurken, 228 bin 980 kişi de iyileşti. Son dönemlerde 700-800 bandına gerileyen günlük vaka sayısının yeniden binin üzerine çıkması ise tedirginlik yarattı.  

''RİSK ALMAYIN''

Korona virüsün ülkemizdeki son durumu hakkında açıklama yapan Koca, ''Dışarda risk alıp, eve taşımayan. Tek bir hasta, hasta bir aile demek. Hastalığın yayılımı, sabit ortamlarda, örneğin aile içinde hızlı. Bir hasta, hastalığa yakalanmış bir aile demek. Her birimiz, hepimiz için tedbir alalım'' dedi.

''AĞIR VAKALARDA ARTIŞ VAR''

Sürecin önemli göstergelerinden birinin ağır hasta sayısı olduğunu vurgulayan Koca, ''Hasta sayımızdaki yükseliş süreklilik kazanmaya başladı. Ağır Hasta sayımızdaysa 15 artış var. Sağlık ordumuza, kurallara uyarak destek olun'' diye konuştu.

''EN YÜKSEK SAYI 5 İLDE''

Son 3 gün içinde en yüksek sayıda hasta görülen ilk 5 ili açıklayan Koca, bunları İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa olarak sıraladı.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi