Sağlıklı beslenmenin de besin çeşitliliğine dayalı olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, vücudun gereksinimi olan besin öğelerini her öğün dört ana besin grubundan (süt ve süt ürünleri, et, yumurta,
kurubaklagiller, sebze ve meyveler ve tahıllar) önerilen düzeyde tüketmek ve besin ögesi
kayıplarını önleyecek ilkeler doğrultusunda hazırlamak, pişirmek ve saklamak gerektiğine dikkat çekiyor.

Sağlıklı beslenme; vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarlarda almak ve tabaklarımızı sağlıklı beslenmede en temel yaklaşım olan besin çeşitliliğine dayalı olarak düzenlemek anlamına geliyor. Sağlıklı beslenme ve düzenli olarak yapılan fiziksel aktivite, yaşam kalitesini artıran en önemli etmenler arasında sayılıyor. Sağlıklı Yemek Tabağı Oluşturun. Beslenme ve besinler konusunda özellikle son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle bilgi bombardımanına tutulduğumuza ve bunun tehlikeli bir bilgi kirliliği yarattığına işaret eden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, sağlıklı beslenmek isteyenlere sağlıklı yemek tabağı oluşturmak için basit bir formül uygulamalarını öneriyor. Sağlıklı yemek
tabağının; besin çeşitliliğine dayalı olarak düzenlenmesinin önemine değinen Prof. Dr.Yücecan, tabakta saatin işleyiş yönünde sırasıyla; yoğurt, ayran, peynir gibi süt ve ürünlerinin, et, tavuk, balık, yumurta, baklagiller (mercimek, kurufasulye, nohut v.b.) gibi protein kaynaklarının, ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişlerin, taze sebzeler ve meyvelerin, ekmek, bulgur, pirinç, makarna gibi tahılların yer alması gerektiğini belirtiyor. Prof. Dr. Yücecan, sağlıklı beslenmede hedefin her öğünde, tabakta yer alan her besin grubundan bir tanesinin seçilerek tüketilmesi olduğunu belirterek, tabağın yanında günlük beslenmede önerilen su tüketiminin sağlanması ve aktif yaşamın desteklenmesinin sağlıklı yaşam biçiminin tamamlayıcısı olarak önem taşıdığını vurguluyor.KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi