Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan “100 binde vaka sayısı en çok artan iller” arasına giren Iğdır’da Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, Sağlık Müdürü Caner Tazegün konuyla ilgili ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı’da konuşan Vali Sarıibrahim,   “Yüz bin kişiye düşen vaka sayısında en iyi illerden bir tanesiydik. 10 - 12 gün önce denetimler açıklanırken mavideydik.  Fakat süreç içerisinde özellikle aile, akraba ve komşu ziyareti noktasında değerlendirdiğimizde vaka artışlarının yaklaşık yüzde 70'inin aile içindeki bulaş olduğunu gördük.” ifadelerini kullandı.

“ACİL DURUM İLAN ETMELİYİZ”

Sarıibrahim, kent genelinde acil durum ilan edilmesi gerektiğini vurgulayarak “Bugün itibariyle sizlere şunu söyleyebilirim ki saat 17.00 itibariyle burada acil durum ilan etmeliyiz. Hep birlikte tüm kurumlarla Iğdır'da can kaybı olmaması, yeni vaka sayısının ortaya çıkmaması adına bizler denetim adına zaten ayın 17'sinde yine sahada olacağız. Hem dinamik denetimde kurumlar sahada olacak, bizler de sahada olacağız. Çok daha dikkatli olmamız gereken sürece giriyoruz." dedi.

“MAVİ DEĞİL BEYAZ OLMASINI İSTİYORUZ”

Iğdır'da yıllardan beri geleneksel olarak kutlanan Nevruz Bayramı çerçevesinde diğer adıyla "Ölüler Bayramı" kapsamında mezarlık ziyaretlerinin yoğun olduğu bir döneme girildiğini aktaran Sarıibrahim, “İlimizde bu günlerde kabir ziyaretleri var. Hem Aralık ilçesinde hem merkezde hem de köylerdeki mezarlıklarda bazı tedbirler aldık. Jandarma, Emniyet ve sağlık ekiplerimiz kabir ziyaretleri noktasında vatandaşları uyarıyor. Biz bugün memnuniyetle müşahede ettik ki maske takmada problem yok. Ama vaka sayılarının ortaya çıkması anlamında aile içinde ortaya çıkan çocuklarla anne babaların etkileşiminden ortaya çıkan vaka artışı söz konusu. İlimizdeki ebeveynleri tekrar tekrar uyarmak istiyoruz. Günlük test sayısı yükselerek devam ediyor. 15 gün sonra burada tekrar ilimizin düşük riskli gruba hatta mavi değil, hiç olmadığı beyaz bir ortama ulaşmasını istiyoruz." diye konuştu. KENT YAŞAM

Vaka sayısı en çok artan iller arasında bulunuyor! Iğdır Valisi Sarıibrahim'den acil durum çağrısı

Editör: Haber Merkezi