Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, TDH Genel Başkan Yardımcıları ve İl Yöneticileri, engelli vatandaşların yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacıyla ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Darülaceze’de yaşamını sürdüren yaşlıları ziyaret etti. Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ve burada kalan yaşlıların büyük bir sevinçle karşıladığı Sarıgül, bir süre onlarla sohbet ederek ‘Sizinle hasret gidermeye geldim’ dedi. TDH Genel Başkanı Sarıgül, ziyaretin ardından basına yönelik yaptığı açıklamada, ülkemizde yaşayan 12,5 milyon engelli vatandaşların sorunlarının ancak kurulacak bir bakanlıkla çözüleceğini ifade ederek, ‘Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak bir çok adım atılabilir.

En azından özel sektörde çalışan engelli vatandaşlarımıza bu günde izin verilebilir. Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlara sahip çıkmak insani görevlerimizdendir. Engelli vatandaşlarımızın hem ekonomik hem de sosyal sorunları var. Tüm vatandaşlarımızdan özellikle sosyal açıdan engelli vatandaşlarımızla daha fazla paylaşım içinde olmalıyız. Her konuda engelli vatandaşımıza yardımcı olmalıyız. Topluma entegre olabilmesi için herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir. Biz TDH olarak engelli yurttaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Bunu siyaset veya oy kaygısıyla değil ahlaki ve vicdani olarak yapıyoruz. Engelliler Bakanlığı’nı kurduğumuz zaman vatandaşlarımızın sorunlarıyla çok daha yakından ilgilenme imkanı buluruz.

Engelli vatandaşlarımızın yaşamın her alanında rahat edecek alanlar yaratmalıyız. Evde oturan binlerce engelli vatandaşımızı hayata ve üretime nasıl katmalıyız diye hepimizin düşünmesi ve ciddi adımlar atması gerektiğini bir kez daha ifade ediyorum. Darülaceze’de kalan yurttaşlarımızla her fırsatta olduğu gibi bugün de bir araya geldik. Burada yaratılan mutlu dünyalarını paylaşmak istedik’ diye konuştu.

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci de, TDH Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, her zaman yanlarında olduğunu ifade ederek, ‘Sayın Sarıgül, her önemli günde burada kalan tüm vatandaşlarımızı ziyaret ederek her türlü sorunlarında yanlarında oluyor. Toplumsal ve milli değerlerine sahip çıkan biri olarak Sayın Sarıgül’e göstermiş olduğu duyarlılık dolayısıyla teşekkür ediyoruz’ dedi.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi