Sosyal belediyecilik anlamında İstanbul’un tüm ilçelerine örnek olan Sarıyer Belediyesi yine bu kapsamda önemli bir projeye imza attı.

GENÇ: VATANDAŞLARIMIZIN DA ÇORBADA TUZU OLSUN

Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürü Veysel Kahraman, İşletme İştirakler Müdürü Serdar Peker ve Sosyal İşler Müdürü Saadet Ergenç ile çalışmaların geldiği noktayı yerinde inceleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 10 Mart gecesi ihtiyaç sahibi vatandaşların sahur sofrasına yemek gönderecek noktaya geldiklerini belirtti. Aşevinin açılışı için gün veren Şükrü Genç, “Aşevimizin inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı. Ekipmanlarımız hazır, montajları hazır halde bekliyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kazanlarımız kaynayacak. Yemeğimizi pişireceğiz ve alana dağıtıma başlayacağız. Merak edip gelecek olan vatandaşlarımızın yanlarında bir kilo pirinç, nohutla gelmesini istiyoruz. Çorbada onlarında tuzu olsun. Malzemelerin gelişinden yemeklerin piştiği, dağıtım yapıldığı noktaya kadar her şey şeffaf bir şekilde yayınlanacak. Biz mühendisler olarak gerekli kontrolleri yaparak binayı ayağa kaldırdıktan sonra işin uzmanlarına, aşçılarına bırakacağız. Onlar yemeğin mühendisliğini yapacaklar” dedi.

Vali Gül'den Esenyurt kayyumu Aksoy'a ziyaret Vali Gül'den Esenyurt kayyumu Aksoy'a ziyaret

Her fırsatta duyduğu heyecanı dile getiren Başkan Genç, “Şimdiden aşçılarımızın elinde kepçeyi görür gibi oluyorum. Yemeğin yüklendiğini, yerine ulaştığını görüyorum. Çok heyecanlıyım. Bunu görerek belediye binamızı bitirdik. Bunu görerek kreşlerimizi tamamladık. O günü hep birlikte heyecanla yaşayacağız” şeklinde konuştu.

5 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK

Olası afetlere karşı yapımına başlanan Sarıyer Belediyesi Deprem ve Afetlere Hazırlık Sahra Mutfağı ve Aşevi’nden, deprem ve afet durumlarında hızlı gıda erişimini sağlamanın dışında başta ihtiyaç sahipleri olmak üzere, taziyelere, sokak iftarları ve sahurlarına, gündüz bakımevleri, kız konukevi ve SAGEM’lere, Kilyos Sosyal Tesisleri’nde konaklayan vatandaşlara günlük olarak sıcak yemek gönderilecek. Üniversite öğrencilerinin de unutulmadığı Deprem ve Afetlere Hazırlık Sahra Mutfağı ve Aşevi’nde hazırlanan çorbalar üniversite önlerinde ikram edilecek. Tek seferde 5 bin kişiye sıcak yemek yapılabilen kurum, kapasitesi olağanüstü durumlarda artırılabilecek şekilde tasarlandı.

HİJYENDE DE ÖRNEK

Yaklaşık 800 metrekare kapalı alanı bulunan merkez, betonarme çelik ve uzay çatı sistemiyle inşa edildi. Maslak Akasya Sokak’ta yapımı devem eden aşevinde tüm yemekler, gıda mühendisleri denetiminde tüm hijyenik koşullara uygun olarak yapılıp, depolanacak. Kullanılacak termobox sistemiyle yemekler evlere sıcak olarak ulaştırılacak. Tamamen belediye çalışanlarının görev yapacağı merkezin yer seçiminde ise ilçenin bütünlüğü ele alınarak ihtiyaç sahiplerine en hızlı ulaşılacak noktada olması hedeflenmiş.

Editör: Editör Yazar