Seçimlerin ardından çarpıcı bir araştırma paylaşıldı. CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, seçim sonuçlarını gerekçe gösteren 1000'in üzerinde ekonomik durumu iyi olan ailenin, fakir ailelere burs desteğini kestiğini söyledi.

Foggo şunları söyledi;

"Derin Yoksulluk Ağı’ndaki arkadaşlardan aldığım bilgiye göre seçimden sonra burs veren 1000’in üzerinde aile desteğini kesmiş. Yoksullar bu seçim sonucunun nedeni gibi ilan edildiler. Seçimden sonra hızlı hızlı destek kesildiği için seçim sonuçlarına duyulan duyulan kızgınlığın, öfkenin yoksullara yüklendiğini gösteriyor. Bunu zaman zaman sosyal medyada da görüyoruz.

Milli Eğitim Bakanı: Tarikatlar cemaatlar sivil toplum kuruluşudur, desteğe devam edeceğiz Milli Eğitim Bakanı: Tarikatlar cemaatlar sivil toplum kuruluşudur, desteğe devam edeceğiz

HER ZAMAN İLK HEDEF ALINAN YOKSULLAR

Foggo şöyle devam etti; "Onlar yüzünden seçim kaybedildi gibi ilan edildiler. Bu her seçimde oluyor. Nedense insanlar kendi politikaları, örgütlenme problemleri yerine ilk hedef aldıkları kesim yoksullar oluyor. Siz o aileleri ziyaret ettiniz mi oturdunuz mu, o kişilerden biriyle arkadaş oldunuz mu?"

Editör: Anıl Kılıçlı