Sarıyer baştan ayağa yenileniyor Sarıyer baştan ayağa yenileniyor

Silivri’nin coğrafi işaretli, dillere destan lezzeti olan Silivri Yoğurdunun daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla düzenlenen 61. Yoğurt Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek olan festivalin birinci gününde binlerce Silivrili, festival alanını hınca hınç doldurdu. Günlerdir büyük bir heyecanla beklenen festivali izlemeye gelenler eğlence dolu, unutulmaz bir gece yaşadı. Ödüllü turnuvalar, sergi açılışları, el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı stantlar ve açılış korteji ile başlayan festivalin sahne programlarında Ahenk Sanat Kulübünün halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Ardından ünlü sanatçı Sibel Can verdiği konserle festivalin ilk gününe adeta damga vurdu.

YILMAZ: VAATLERİMİZİ AŞTIK

Silivri’yi daha ileriye taşımak için var güçleriyle çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Yılmaz, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bizlerin kızıl elması uzattığımız eli havada bırakmayan annelerimizin, ablalarımızın, ağabeylerimizin, kardeşlerimizle beraber marka kent, mutlu Silivri’yi inşa etmek ve bu vizyonu hakim kılmak olmuştur. Ne mutlu ki bugün Silivri ailesinin bir ferdi olarak belediyeyi güven veren, güven duyulan ve örnek alınan bir kurum haline dönüştürmemizle 7’den 70’e sosyal yardım desteklerimizle, spor merkezlerimizle, sağlık merkezlerimizle, park ve yeşil alanlarımızla, eğitim ve öğretim alanlarında hayata geçirdiklerimizle, kamu hizmet binalarımızla, ilçemizin kendine has gelenek ve göreneklerini yaşatmamızla ve Cumhuriyet tarihinin en büyük eserlerini kazandıracak olmanın gururuyla ülkülerimize doğru emin adımlarla koşuyoruz. Şunu en kalbi duygularımla ifade etmem gerekir ki çok zor günler ve çok zor şartlar altında size hizmet etmeye çalıştık. Ancak beşikten mezara, 7’den 70’e hiçbir ayrım yapmaksızın, ‘Hizmetlerimiz kimseler için değil herkes için’ şiarıyla ihtiyaç olunan, eksik olan ne varsa tamamlamaya çalışarak, vaatlerimizin tamamından çok daha fazlasını hayata geçirdik. Kısacası icraatlarımız ve yaptıklarımız vaatlerimizi geçti. Bunun mutluluğunu yaşarken büyük Silivri ailesine, yani sizlere mahcubiyet duymamanın da bahtiyarlığı içerisindeyim. Silivri’miz artık unutulan, ihmal edilen, görmezden gelinen değil, hizmet ve eserlerle geleceğe umutla bakan bir şehir olmuştur.

TOĞAN: “SİLİVRİ, İSTANBUL’UN EN GÜZEL İLÇELERİNDEN BİRİ HALİNE GELDİ”

Başkan Volkan Yılmaz’ın ardından konuşan Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, “Silivri gerçekten son 4 yılda yapılan hizmetlerle İstanbul’un en güzel ilçelerinden bir tanesi haline geldi. Ben 2 sene önce geldiğim Silivri ile şu anki Silivri’yi karşılaştırıyorum; gerçekten arada büyük bir fark var.” dedi.

SİBEL CAN ŞARKILARIYLA COŞTURDU

Silivri sahilindeki festival alanında sahne alan ünlü sanatçı Sibel Can, en sevilen şarkılarını Silivrililer için seslendirdi. Sahne performansıyla binlerce kişiyi adeta mest eden Sibel Can, festivali izlemeye gelenlere hafızalardan silinmeyecek bir gece yaşattı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı