İYİ Parti İstanbul'da "İYİ Kalkınma Kongresi" düzenledi. "Eşitlenen Türkiye" temasıyla gerçekleştirilen kongreye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın, Cihan Paçacı, Bahadır Erdem, Ümit Dikbayır ile Genel Sekter Uğur Poyraz, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, milletvekilleri ve partililer katıldı.

“İKTİDAR GÖRMEZDEN GELİYOR”

Kongrenin açılışında yaptığı konuşmasında Türkiye'deki işsizliğe isyan eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Gençlerin, çocukların yoksulluklarını anlatmak benim için çok zor. Kent ile köy arasından yaşanan zorlukları anlatmak çok zor. TÜİK verilerine göre yoksulluk 2006 yılında 20 milyonken şimdi 23 milyona yükselmiş.10 milyon insanımız aç. Gençlerimiz, çocuklarımız en yoksul yüzde 20'lik dilimde yaşıyor. Derin yoksullukla mücadele kapsamında şimdiye kadar 2 proje hazırladık. Rüzgar gülüydü çocuklara kahvaltı verilen 1. proje... 2. proje ise 16-18 yaşındaki tüm gençlerimize aylık bin lira destek sağlamayı planladığımız proje. Gelir eşitsizliği arttı. Gençlerimiz ümitsiz. Demokrasi profilinden hızla çıkıyoruz. AKP çözüme yönelik yeni adımlar atmak istemiyor. İktidar genç işsizliği, eğitimsizliği görmezden geliyor... AKP çapsızlığı ile bütün bunlara kayıtsız kalıyor. Biz bunlara kayıtsız kalmayacağız. Fırsat eşitliğini sağlayacağız. Kadının, gencin görmezden gelinmediği bir Türkiye inşa edeceğiz. Son temamız istihdam. Diğer dünyalardaki istihdamı yakalasak çalışan sayılarımız 10 milyon artıyor. Onların yerini sığınmacılar alıyor.” dedi.

“İNSANLIK SUÇU”

Akşener konuşmasının devamında “AKP ‘Suriyeliler olmazsa sanayi çöker’ diye düşünerek Türk işçilerinin yerini onları alıyor ve ucuza çalıştırarak bir insanlık suçu işliyor. AKP işsizliği çözmeyi denemiyor. Çalışanlarımızın yarısı asgari ücret alıyor. Böyle kalkınma olmaz. Böyle ülke olmaz. Nasıl çözeceğiz? İyi eğitim politikalarımızı açıklayacağız. Beceri uyumsuzluğunu nasıl gidereceğimizi anlatacağız. Girişimciliği özendirmeliyiz. İsteğimiz temel yolu seçip inovasyonu sağlamak. Biz yolsuzluğu bitirmek için yola çıktık, işsizliği kıracağız, zenginlikte eşitleyeceğiz. Üniversitelerde de kurumsal alt yapıyı oluşturacağız. Teknoloji kampüsleri ile ülkemizi içine hapsedildiği vasatlıktan kurtaracağız. Biz bunlar için hazırız. Biz buradayız. Biz çözeriz.” dedi.

İMAMOĞLU: CUMHURBAŞKANI'NA MEKTUBUMU YOLLADIM

Kongre kapsamında düzenlenen ‘Kapsayıcılık Paneli’nde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, etkinlik sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, terörle iltisaklı 45 bin kişinin İBB’de işe alındığı şeklindeki iddialarına yanıt verdi. “Devletin kurumlarından bu insanlar temiz kağıdı alıp biz de işe başlıyor” diyen İmamoğlu, “Bunun terörist olduğunu ifade edip ve bunu afişe edip de birilerine terörist damgası vuran bir kısım medyayı da kınıyorum. Devletin bakanı çıkıp, ‘500 küsur kişi isim listesi var elimizde’ diyor. Ben, yazı yazdım kendisine. Bütün bilgileri de yazdım. Yalan yanlış ifadelere göz yummasın diye, bizimle irtibat kursun diye Sayın Cumhurbaşkanı'na da bugün sabah saatlerinde bu mektubumu yolladım. Oradan net, gerçek bilgileri görebilir. Bilgi kaynağını düzeltsin Sayın Cumhurbaşkanı” yanıtını verdi. İmamoğlu, Erdoğan’a, “Bir de bizim yapmak isteyip de yapamadığımız, kendi imzasına ait bir kısım işlere de onay versin de işimize engel olmasın. İmzasını İstanbul’dan esirgemesin Sayın Cumhurbaşkanı.” çağrısında bulundu.  KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi