BAŞAKŞEHİR BİR AŞKTIR

Aşkla ve sevgiyle, yürekten bağlı olduğum Başakşehir ve Başakşehirlihemşehrilerime bir kez daha seslenmek istiyorum, benim için en büyük aşk "Başakşehir", çünkü benim de, tıpkı sizler gibi tüm sevdiklerim burada yaşıyor...

"HUZURLU, YAŞANABİLİR, ÇAĞDAŞ BİR BAŞAKŞEHİR”

1 Nisan’dan sonra "Başka bir Başakşehir" vizyonu ile hep birlikte mutlu günlere doğru çok çalışacağız; "Huzurlu, Yaşanabilir, Çağdaş bir Başakşehir" idealini birlikte başaracağız diyen Akmugan, Başakşehir’de yaşayanların ulaşımdan, tiyatroya, sosyal donatı alanından spor alanlarına varınca her alandaki eksikliklerin giderileceğini söyledi.

TOPLUMSAN UZLAŞI VE MANEVİ DEĞERLERİMİZ

Milli ve manevi değerlerimizi savunan, kent sorunlarına duyarlı, emeğe ve emek hakkına sahip çıkan bir çizgide yaşamımı sürdürdüm. Memleketimizin geleceğini, yeri ve zamanı geldiği, görev hasıl olduğu zamanlarda, maddi manevi her fırsatta ve her platformda savundum.  "Evlatlarımızın mutlu geleceği" için, dün olduğu gibi yarın da, ömrüm yettiğince mücadele etmeye devam edeceğim...

Bu mücadelede başarının yolu halkla dayanışma içinde ve paylaşımcı bir yönetim anlayışından geçmektedir. Ve toplumsal dayanışma, Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak, toplumu ayrıştırmadan sahiplenmek hepimizin görevidir.

HALK ÖZGÜR İRADESİYLE SEÇME HAKKINI KULLANMALI

Seçme ve seçilme hakkı, ülkemizin geleceğine şekil verecek kadroları oluşturma, seçme sorumluluğunu ve yetkisini birey olarak hepimize verilmiştir diyen Akmugan, “Önemli olan bu yetkiyi kullanırken özgür iradeniz ve memleket bilinciyle karar vermenizdir. Ben Başakşehir halkının bu özgür iradesiyle sandığa gideceğini ve kendi geleceğini seçeceğine inanıyorum” dedi.

BEN DEĞİL BİZ OLACAĞIZ

Verdiği sözü tutan, güvenilen, güven veren, halkın taleplerine duyarlı, sokağı dinleyen ve halkına tepeden bakmayan, ayrıştırmayan bir yönetim olacaklarını söyleyen Akmugan” ben değil biz anlayışıyla belediyeyi yöneteceğiz. Toplumla diyalog kuran, ötekisi olmayan bir yönetim olacağız ”dedi.

ORTAK AKIL, DEMOKRAT YAPI

Akmugan, Başakşehir Belediyesi yönetiminin ilçede yaşayanlar arasında ‘şucu- bucu’diye  ayrımlar yaptığını söyleyerek’ öncelikle bir gerçeğin altını tekrardan çizmek istiyorum, bizler bunlar gibi olmayacağız. Bu arkadaşlar ne acıdır ki, genelde olduğu gibi yerel de de iktidar zehirlenmesi yaşıyorlar.

İlçe halkı arasında öylesine derin uçurumlar yaratmışlar ki, kimi si kuru soğana muhtaç iken, kimileri de 5-10 yılda Türkiye’nin zenginler sıralamasında yerlerini aldı. İşte bizler İlçemizin her sokağında kişiselrant değil, çözüm üreten, gayretli, dinamik ve dinç bir yönetim olacağız. Halkımızın taleplerine duyarlı, dinleyen, anlayan, ortak akla inanmış, demokrat bir yönetim olacağız” dedi.

BİZİM ÖTEKİMİZ OLMAYACAK

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Celal Karaali’ye değerlendirmeler yapan Akmugan, sözlerini şöyle tamamladı “ Yerel yönetim anlayışımızı insanlara hizmet ve insanların mutluluğu üzerine kuracağız. Yeni bir döneme yeni heyacanlar yaratarak yeni ve huzurlu bir gelecek kuracağız. Bizim ötekimiz olmayacak” dedi.

IĞDIR’DAN DESTEK İÇİN GELDİ

Abdulhadi Akmugan’ın adaylığına destek vermek amacıyla Iğdır’dan gelen Iğdır Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hakan Çamur” Iğdır’lı birinin Başakşehir’de aday olduğunu duyduktan sonra, memleket ve memleketli sevdamız bizi buralara sürükledi dedi. Çamur, Akmugan’a destek vermek adına Başakşehir’deki eş-dost, akraba anlamında çalışmalar yaptığını belirterek, İstanbul’da bir Iğdırlıyı Belediye Başkanı yaparsak kendim kazanmış kadar mutlu olacağım” dedi. Bu temelde Kars, Ardahan ve Iğdırlılardan da duyarlılık beklediğini söyledi.

Hadi Akmugan Kimdir?

1965 yılında Iğdır'da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Iğdır'da tamamladım.

Eskişehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden yüksek dereceyle mezun oldum ve iş hayatına atıldım. Süreç içinde önce Serbest Muhasebeci, sonra sınavla Mali Müşavir, ardından yine sınavla Yeminli Mali Müşavir oldum.

Bir üniversitede öğretim görevlisi olarak Maliyet Muhasebesi dersleri verdim. Muhasebe ve Denetim alanında tezli yüksek lisansımı tamamladım. Halen doktora eğitimime devam etmekteyim. Aynı zamanda bağımsız denetçiyim.

2009 yılında CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyeliği görevine seçildim.

2014 yılında İBB Meclis Üyesi ve CHP Başakşehir Grup Başkanvekili görevlerini üstlendim.

Başakşehir'de ve İBB'de ortaya koyduğum performanslarla ulusal basında ve televizyon kanallarında çarpıcı gündemler yarattım. Evli ve iki çocuk babasıyım.

http://www.abdulhadiakmugan.com

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi