CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Başkan Vekili Rıza Akpolat, İl Sekreteri Hüseyin Aksu, çok sayıda il yöneticisi, PM Üyesi Gökhan Zeybek, E. Gülizar Emecan, YDK Üyesi Turan Aydoğdu, Milletvekilleri Zeynel Emre, Ali Şeker, eski Milletvekili Umut Oran, Esenyurt, Avcılar, Bağcılar, Kadıköy ilçe başkanları, bazı İBB Meclis üyeleri, Disk Genel İş Sendikası 2. Bölge Başkanı Adil Çifçi, İyi Parti ve Saadet Partisi Yöneticileri, Demokrasi Bileşenleri Platformu, bazı mahalle muhtarları, il ve ilçe genelinde çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha önce, Bahçelievler Siyavuşpaşa mahallesinde yapılan delege seçimlerinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle defalarca ertelenen ve il kongresine de katılamayan CHP Bahçelievler İlçe Örgütü’nün 11. Olağan Kongresi’nin Divan Başkanlığı’nı Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, kuruluda İlçe örgütünden İlksen Özdağ ve Fevziye Yalçın oluşturdu. Faaliyet ve kesin hesap raporunun okunarak oy birliği ile kabulünün ardından, İlçe Başkanlığı’nın yapmış olduğu çalışmaları gösteren slay gösterisi izletildi.

Kongrede konuşan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğu, Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nın Referandumdaki Hayır hareketinin büyük bir başarı olduğunu söyleyerek, ilçe başkanlığına adaylığını koyan Gökmen Güneş ve Özgür Çelik’e başarılar diledi, “Memleketin bize ihtiyacı var” dedi.

SİYASET İNANARAK SÖYLEDİĞİNİ YAPMA SANATIDIR

Öncelikle aday olacak kişilerde ‘Cesaret’in olması gerektiğini, bu cesareti de birilerinden değil, kendilerinden almaları gerektiğinin altını çizen Kaftancıoğlu, başarıya giden yolun, inanmışlık ve adanmışlıktan geçtiğini belirtti. “Siyaset söyleme değil, inandığını yapma sanatıdır” diyerek devam eden Kaftancıoğlu, ben nerede olacağım kaygısı ile değil bu memlekete ne olacak kaygısıyla 2019 seçimlerine hazırlanılması gerektiğini söyledi.

“Birilerinin adamı olanlardan korkun, ilkelerin adamı olanlarla yol yürüyün” diyerek, İstanbul’u ve Bahçelievler’i saraydan alıp halka verme inancıyla çalışmalarını yürüten tüm örgütüne teşekkür etti. Adaylara başarılar diledi.

Hayır bileşenlerini bir araya getirdiği için İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan’a ve Bahçelievler İlçe Örgütü’ne teşekkür ederek bir konuşma yapan CHP’li Umut Oran, “Yeni bir tarih yazmak zorundayız. Hedef ya iktidar ya iktidar” diyerek, 2019’a giden seçim süreci hakkında konuştu. Çok sayıda konuşmacının olduğu kongrede, seçim sonucu ne olursa olsun birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı, hedefin 2019’da önce Bahçelievler’i, sonra İstanbul’u ve sonra da Türkiye’yi kazanmak olduğunu belirttiler.

Yaklaşık 8 saat süren kongrede, yapılan oylama sonucunda, adaylardan Özgür Çelik 204, Gökmen Güneş ise 181 delegenin oyunu aldı.414 delegesi olan CHP Bahçelievler İlçe Kongresi’ne 30 delege katılmadı.

Kongre sonucu konuşan İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, aday olmayarak ne kadar güzel bir iş yaptığının bir kez daha farkına vardığını belirterek, “Bu bir bayrak yarışıdır. CHP kongrelerinin kazananı kaybedeni yoktur. Hedefimiz hep birlikte önce yerelde, sonra genelde partimizi iktidar yapıp, Türk milletinin birliği, beraberliği ve huzuru için çalışmaktır. İki güzel arkadaşımıda kutluyorum” dedi.

“Partimiz bilimin öncüsüdür. Çağdaşlığın teminatıdır” diyerek, kendisine oy veren ve vermeyen tüm örgütüne teşekkür ederek, zafer konuşmalarını 2019’da Bahçelievler Belediyesi önünde hep birlikte yapacaklarını söyleyen yeni Başkan Özgür Çelik, “Üzerimizdeki büyük sorumluluğun farkında olarak hep birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek, katılımcılara teşekkür etti.

Kendisine güvenen, inanan, birlikte yol yürüyen tüm arkadaşlarına teşekkür eden Gökmen Güneş, “Yeni dönemde daha iyi çalışmalara katkı sunmak için dün olduğumuz gibi, yarın da burada olacağız” diyerek, Özgür Çelik’i kutladı.

ASİL YÖNETİM KURULU

Ahmet Adıyaman

Özgür Ağbulut Çölaçan

Ali Akkuş

Danış Akpolat

Hülya Aksoy

Gülçin Akyıldız

Baran Ateş

Hüseyin Ateş

Mecit Çakır

Semiha Çetinkaya

Münir Daştan

Seyit Ekşi

Berkan Erdoğan

Serpil Kahraman

Zelal Kıran

Hülya Oğuz

Ozan Özçelik

Temel Polat

YEDEK YÖNETİM KURULU

Mutlu Maçoğlu

Cem Gül

Ali Fırat Öztürk

Musa Ulaş Çam

Tuna Akın Dollun

Özlem Kaya

Mustafa Kaya

Enis Metin

Aysel Fakir

Eylem özer

Özlem Alaca

Ergün Taş

Yusuf Yılmaztürk

Hüseyin Melih Ürer

Özden Yağız

Umut Erdoğan

Ahmet Atakan Pozam

Gülşah Yalçın Vural

İL DELEGELERİ

Mehmet Ali Özkan

Uğur Alaca

Güler Bekçi

Ufuk Çiçek

Hüseyin Çiftçi

Elif Dehmen Temiz

Süleyman Dilekçi

Cem Erdoğan

Belgüzar Gökçe

Medine Güler

Mustafa İngin

Zafer Kapdan

Bahar Karabulut

Seyit Kaya

Sinem Kırçiçek

İsa Baran Kısa

Hüseyin Küçük

Nazime Nazan Odabaşı

Eda Özcan

Hüsnü Tire

Süleyman Yeşil

Cemile Yılmaz

Editör: Haber Merkezi