CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın 35. Olağan Kongresi’ni Cemal Canpolat kazandı. Canpolat 650 delegeden 320’sinin oyunu alırken, rakibi Gökan Zeybek ise 293 oyda kaldı. İBB ve sarıyer Belediye Meclisi Üyesi ve Sarıyer Belediye Başkan yardımcısı Gökan Zeybek başkanlığı 27 oyla kaybetti.

ZEYBEK CANPOLAT’I KUTLADI

 

İl Kongresi nden kısa bir süre önce adaylığını açıklayıp, CHP Sarıyer örgütü ve Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de desteğini de arkasına alarak yoğun bir tanıtım çalışması yürüten Gökan Zeybek, bazı adayların çekilmesiyle de başkanlık iddiasında önemli bir avantaj elde etmişti.

Seçimi az bir oy farkıyla kaybeden Gökan Zeybek sosyal medya üzerinden yeni CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ı kutlayarak, “Örgütümüzün bana vermiş olduğu desteğe çok teşekkür ediyorum. İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen sayın Cemal Canpolat’ı tebrik ediyorum. Daha önce de belirttiğim gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nde seçimler yapılır ve bu seçimlerin kazananları vardır ama kaybedeni olmaz! Bundan sonra hedefimiz partimizi 2019’da iktidara taşımak için durmaksızın çalışmaktır… Yolumuz açık olsun!” dedi.

KONGREYİ ERCAN KARAKAŞ YÖNETTİ

CHP İstanbul İl Başkanlığı 35. Olağan Kongresi’ni  Murat Karayalçın açtı. Divan başkanlığı için gelen tek öneri ile de Ercan Karakaş oybirliğiyle başkan oldu.

Divan Başkanı olarak kongreyi yöneten Karakaş, çarşaf liste ile seçime gidileceğini söyledi ancak, Cemal Canpolat ve Gökhan Zeybek’in isteğiyle ile blok liste ile seçime gidilmesi önerisi oylamaya sunuldu  ve oy çokluğuyla kabul edildi. Daha sonra yapılan seçimde 650 delegeden 320’sinin oyunu alan Cemal Canpolat başkan seçilirken rakibi Gökan Zeybek ise 293 oyda kaldı.
(Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi