CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayları Sarıyer’de düzenlenen tanıtın gecesinde kendileriyle ilgili bilgi verip, neden milletvekili olmak istediklerini anlattılar.

Ancak bazı aday adayları şov yaparak dikkat çekmek isterken adlarını bile söylemeyi unuttu. Verilen konuşma süresinin 4 dakika ile sınırlanması nedeniyle de bazıları da cümlesini tamamlayamadan kürsüden inmek zorunda kaldı.


CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Armoni Düğün Salonu’nda düzenlenen aday adayı tanıtıp toplantısı iki bölüm halinde gerçekleştiriliyor. İsim sırasına göre yapılan tanıtımın ilki saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz toplantının açılışında kısa bir konuşma yapıp uyulması gereken kuralları belirtti. Deniz önseçim kararı alan parti yineticilerine de teşekkür ederek, demokrasi adına atılan bu adımın diğer partilere örnek olması gerektiğini söyledi.

Bu arada bazı aday adayları da konuşmalarında özellikle önseçim kararı veren CHP üst yönetimine teşekkür ederken bazıları ise önseçimin belli bir kısım aday adayını kapsadığını, parti yönetimindekilerin kendilerini garantiye almak için kontenjandan aday olacaklarını belirtip, eleştiride bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ercan Karakaş’ın da katıldığı tanıtım toplantısında aday adayları kartvizit ve broşür dağıtarak haklarında bilgi sahibi olunması için çaba harcadı. Yaklaşık 500 kişinin doldurduğu salondakiler, konuşma yapan aday adaylarının verdikleri mesajı beğenince bunu alkışlarıyla belli ettiler. Sakin ve düzeyli bir şekilde geçen toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de konuk oldu.

Bu arada bazı aday adaylarının tanıtım toplantısında yaptıkları konuşmalarda kendileriyle ilgili bilgi vermek yerine siyasi mesajlar içeren cümlelerle dinleyicilere hitap etmeleri, kimlikleri ve özgeçmişleri hakkında bilgi edinilmesini engelledi. Bazı aday adaylarının bilgi birikimi, siyasi tecrübesi ve toplum içindeki tanınmışlığı nedeniyle daha fazla özgüvenli olduğu, bazılarının ise acemilikleri ve siyasi tecrübe yetersizliği nedeniyle konuşurken heyecandan titredikleri gözlendi.

Öte yandan konuşmasını tamamladıktan sonra salondan ayrılan Genel Başkan Yardımcısı ve aday adayı Ercan Karakaş, şu an genel seçim için seçim bildirisinin hazırlandığını belirtip, bildiri üzerinde çalışmak ve katkıda bulunmak için gitmek zorunda olduğunu söyledi. Karakaş seçim bildirsinde halka anlatacakları çok şeyin olduğunu belirtip özellikle CHP iktidara geldiğinde emekli maaşlarının asgari bin 500 TL olacağını belirtti.

Konuşmasını tamamlayan CHP’li aday adaylarına Sarıyer ilçe yöneticileri tarafından çalışmalarla ilgili bir kitapçıkla birlikte gül verildi. Aday adaylarının tanıtım toplantısı bu akşam da aynı yerde devam edecek.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)











Editör: Haber Merkezi