AK Parti’nin 2002 yılından bu yana medyada yaptığı büyük ihaleler hakkında açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Özgür Karabat, iktidarı denetlemesi gereken ve yönlendirici bir güce sahip olan medyanın AK Parti’nin dördüncü kuvveti haline geldiğini söyledi. 

‘’MERKEZ MEDYA SKANDALLARI KONUŞMUYOR’’

AK Parti’nin 18 yılda yasama, yürütme ve yargı ile birlikte yönlendirme gücü olan medyayı da ele geçirdiğine değinen Karabat, aylarca konuşulması gereken skandalların haberlerde bir dakika bile gösterilmediğine değindi.  Karabat sözlerini şöyle sürdürdü:

 ‘’Örneğin, 1219 Temmuz haftasında ABD’li ilaç firması Alexion’un 2010-2015 arasında Türkiye’deki hükümet yetkililerine 1,3 milyon $ rüşvet verdiği ABD’de yargı organları tarafından tescillendi. Fakat bu habere ilişkin Türkiye’deki merkez medyada tek satır yazılmadı, TV’lerde 1 dakika konuşulmadı. Aynı hafta yılın en büyük otoyol ihalesi 1,1 milyar liraya Kalyon İnşaat’a verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı arsanın imara açıldığı anlaşıldı. Bunlar da ancak alternatif medya kaynaklarında haber olabildi. Bu “tuhaf” durumun temelinde medyanın sahiplik yapısındaki değişim yatıyor. Bu değişim ise bizzat AKP yönlendirmesiyle yapılıyor. Merkez medyada hiç biri konuşulmadı!”

‘’MEDYADA SANSÜR YOK, SERMAYE ORTAKLARI VAR’’

“Geçmiş yıllarda medyaya baskı ve sansür yöntemlerini benimseyen AKP, günümüzde bu araçlara eskisi kadar ihtiyaç duymuyor. Medya ya kendi otosansürünü uyguluyor ya da medya sahiplerinin hükümetle ortak çıkarları bulunduğu için medya organları parti bülteni gibi çıkıyor” dedi.

Kent Y aşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi