CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Milletimiz çok iyi kötü olan siyasetçiler” sözü doğruluğunu katıtladı ve bizzat siyaseti aktif olan iki karşıt partinin mensupları tarafından da doğrulandı.

Kılıçdaroğlu’nun Sarıyer’de kutlanan 1 Eylül Dünya Barış Günü söylediği bu söz, 5 yıl boyunca birbiriyle neredeyse boğaz boğaza denilebicilecek nitelikte siyaset yapan CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç ile AK Parti’li eski Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Cemil Özbalta’nın, o günlerin tam tersi bir davranış sergilemesi ile yeniden gündeme geldi.

Geçen dönem belediye meclis toplantılarında CHP grubuna karşı kıran kırana muhalefet yapan AK Parti’li Cemil Özbalta, en çok da Başkan Şükrü Genç’le karşıkarşıya gelip, hakarete kadar varan sözlerle tartışmalarda bulunmuştu. Birçok kez meclis toplantısna ara verilmesine neden olan bu tartışma ve kavgalar ikili arasında artık yaşanmıyor. Daha karşılaştıkları yerlerde de canciğer kuzusarması oluyorlar. Çünkü Cemil Özbalta artık meclis dışı kalmış durumda. Yeniden seçilen Şükrü Genç de sert muhalefetten yana olan bir rakibinden kurulmanın rahatlığımın yaşıyor.

Şükrü Genç ile Cemil Özbalta’nın, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman için verilen veda yemeğinde karşılaşması ve sonrasında yaşadıkları samimi ve esprili dakikalar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, siyasetin insanların arasını açtığını ve onları topluma karşı kötü gösteren bir uğraşı olduğunu ispatladı. Çünkü gazeteci Tuncay Dağlı’nın “5 yıl boyunca sizi hiç bu şekilde samimi ve sıcak yaklaşım içinde görmemiştik. Sizi uzaklaştıran siyaset miydi?” sorusuna her iki siyesetçi de “Biz aslında mecliste tartışıp, kavga yapsak bile dışarıda hep böyleydik” diye yanıt verdi. Başkan Şükrü Genç ise Kılıçdaroğlu’nun sözünü katırlatıp, “Sayın Kılıçdaroğlu ‘Milletimiz çok iyi ama siyasetçiler kötü’ demişti, çok haklı” diyerek, toplumu yönetmek ve hizmet vermek amacıyla yapılması gereken siyasetin, kişileri nasıl birbirine düşürdüğünü bir başka şekilde anlatttı.

Başkan Şükür Genç ile eski Meclis Üyesi Cemil Özbalta’nın samimi diyaloğunu ise Kent Yaşam objektiği saniyesi saniyesine kaydettti. İşte o anlar… (Haber-Kamera: Tuncay DAĞLI)




Editör: Haber Merkezi