CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dr. Cengiz Alp, partisinin Ankara’daki genel merkezinde resmi başvurusunu hayat arkadaşı Aycan Alp’le birlikte yaptı.

Milletvekili olup, TBMM’de görev yapmak istediğini belirten Dr. Cengiz Alp, mesleki ve siyasi tecrübesini halka hizmet yolunda kullanmak istediğini belirtti.

30 yıldan beri sarıyer’de klinik işleten ve zaman içinde binlerce kişiye hem doktor hem de siyasetçi olarak el uzatan Dr. Cengiz Alp, aylar öncesinden başlattığı seçim kampanyasını da aralıksız sürdürüyor. Partisinin ilçe örgütleriyle biraraya gelirken, sivil toplum kuruluşları, yazılı ve görsel basın ve sosyal medya aracılığıyla da hedefini ve siyasi ilkelerini anlatan Dr. Cengiz Alp, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

““Türkiye’de yaşayan geniş bir halk kesimi AK Parti iktidarının yok ettiği özgürlük ortamını aramakta, devletine, hukuka, polise, siyasetçiye ve bürokrata güvenmek istemektedir. Ancak devletin her kademesinde yaşanan dejenerasyon halkı canından bezdirmiş durumda. Bu nedenle cumhuriyetin kazanımlarını ve Atatürk ilkelerini korumak, halkın huzuru ve mutluluğunu yeniden sağlamak, işsizliği azaltmak, her anlamda özgür bir ülke yaratmak için her Türk vatandaşının sorumlulukla hareket edip, CHP’yi iktidara taşıması gerekir. Ben de partimin iktidarına katkı sağlamak, tecrübe ve birikimlerimi bu amaç uğruna kullanmak için aday adayı oldum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti varsa biz varız. Bunun dışındaki hiç bir yönetim sistemini ve belli kişilere özgü adalet, hukuk, eğitim, yaşam tarzı ve dünya anlayışını kabul etmiyoruz. Laik, sosyal demokrasiden yana, güçler ayrılığının olduğu, insanların düşüncelerini özgürce ifade edebildiği bir Türkiye için mücadele veriyoruz. Ben de millletvekili olma hedefime bu çerçevede yürüyorum.”
(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi