Küçükçekmece Evlendirme Dairesinde düzenlenen iftarda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Burak Çakıroğlu ve İYİ Parti milletvekilleriyle birlikte tüm davetliler yerlerini aldı.

Dualar eşliğinde başlayan programda ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı. İftar sonrası 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yılı nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları ile aziz şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulup, istiklal marşı okundu.

İlk sözü İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Burak Çakıroğlu alarak, ‘’Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği bu önemli günde, binlerce şehit vererek büyük bir özveriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bize emanettir. Bu değerli emaneti korumak ve yaşatmak sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara aktarmak görev ve sorumluluğumuz olmalıdır. Unutmayınız ki vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Bizde İYİ Parti Gençlik Kolları olarak heyecanla çalışıp, hizmet etmeye devam edeceğiz. ‘’ diye belirtti.

MİLLİ EGEMENLİĞİN ANLAMINI UNUTANLARA 23 HAZİRAN’DA HATIRLATACAĞIZ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’da yaptığı konuşmayla,  ‘’Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin kuruluş temellerinin atıldığı kutlu tarih 19 Mayıs 1919 ‘un 100. Yılını kutluyoruz. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin sürekli ifade ettiği gibi, ‘Medeniyet yolunun taşlarını yalnızca cesurlar döşer’.  Türkiye Cumhuriyeti’nin taşlarının döşeyende 16 Mayıs 1919 yılında İstanbul’dan Samsun’a hareket eden, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir avuç cesur yürektir.  Korkuya ve umutsuzluğa yer vermeyen bir avuç kahraman. Milli Mücadele ateşini canları pahasına yakarak bugün üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere, bizlere emanet etti. Emanetlerine sahip çıkmak için gerekirse bizde canımızı ortaya koyacağız. 19 Mayıs 1919 yalnızca bir Milli Mücadele başlangıcı değil, bir milletin yeniden doğuşunun, varlığının bir sembolüdür. Bugün önemini bir kez daha anladığımız Milli Egemenlik İlkesini 19 Mayıs’ta başlatılan bu mücadele atmıştır. Tabi bugünler de Milli Egemenlik sözünün anlamını, önemini unutanlar var. İnşallah 23 Haziran gecesi Milli Egemenlik ilkesinin gücünü bütün Türkiye’ye hep birlikte el birliğiyle duyuracağız. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 19 Mayıs ateşini yakan kahramanları saygı ve rahmetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Her şey çok güzel olacak. Ne mutlu Türk’üm diyene‘’ dedi.

Yoğun kalabalık içerisinde, İYİ Partililer tarafından büyük ilgi gösterilen Ekrem İmamoğlu, konuşmaya davet edilirken, ‘’O ilk başta sadece Millet İttifakının Belediye Başkan adayıydı. Daha sonra seçim günü, ıslak mazbatalarla açıklama yaparak, milletin iradesini güçlü tutan kişi oldu. O, seçim gecesi hak yemem, yemedim, asla yedirmem diyerek milletin umudu haline geldi. İşte İstanbul’un seçilmiş Belediye Başkanı’’ ifadeleri kullanılarak, dakikalarca alkışlandı.

100. YILI İSTANBUL’DA BİRLİKTE KUTLAMAK NASİP OLMADI

Ekrem İmamoğlu, ‘’ Ramazan ayında bir arada olmaktan onur duydum, keyif duydum. Ramazan ayı bir aydınlanma ve arınma ayı. İnsanların günahlarından arındığı gibi bilgiyle buluşup aydınlanmayı ihmal etmeyeceği bir ay olmalı. Allah hiç kimseyi doğru yoldan ayırmasın. Elbette bu güzel ayda doğruluktan, adaletten, hukuktan yana olmak çok kıymetli. Bu güzel Ramazan ayına denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı çok özel bir tarih, 100. Yılı. Yüzüncü yılı İstanbul’da bizlerle beraber çok güzel kutlamalara ve anmalara vesile olacaktı. Nasip olmadı.

İSTANBUL’U YÖNETENLERİN MİLLİ FARKINDALIĞI YOK

Mustafa Kemal Atatürk, işgal kuvvetleri bu ülkeyi işgal ettiğinde ‘’geldikleri gibi giderler’’ dediği o duygusunu gerçekleştirmek, bağımsızlık mücadelesini vermek için İstanbul’dan ayrılmıştı. Ve 19 Mayıs’ta Samsun’a vardığında, milletimiz onu bağrına basmış ve bağımsızlık ateşi fitillenmişti. Bunu hissetmek, bunu paylaşmak ve bunun bir parçası olmak aynı zamanda geleceğe dair de teminat olması adına çok önemli. Onun için milli bayramlarımız çok önemli, onun için milli bayramlarımızda omuz omuza olmak çok kıymetli.  Bu güzel 100. Yılın İstanbul’da afişleriyle, bayraklarıyla donatılmış bir şekilde kutlanılmasını çok arzu ederdim. Bunu yapmayanlar milli bayramları kutlama ruhunu taşıyan, milli birlik ve beraberliğin farkında olmayan insanların İstanbul’da yönetici olması demektir. Benim için net bu, hiç başka bir tarifi yok.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI BİRLİKTE KUTLAYACAĞIZ

Bu değerlerimizi taşıdığımız zaman gerçekten bu ülke çok güzel bir ülke olacak. O yüzden ben 19 Mayıs bayramının kutlanma törenleri için Samsun’da olacağım. Orada hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, müsaadenizle selamlarınızı iletmek üzere hem de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le birlikte olacağım. İnşallah 19 Mayıs’ın 100. Yılı bu şekilde oldu ama size söz veriyorum, sizlerin gücüyle, sizlerin omuz omuza bize verdiği katkıyla Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramının 100. Yılını İstanbul’da hep birlikte kutlayacağız.

İSTANBUL’UN SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANIYIM

Mücadelemizin sonunda bir avuç insan demokrasimize darbe vurarak bu süreci elimizden almaya çalışmıştır. Ama biz bunun cevabını 23 Haziran’da hep birlikte vereceğiz. Zira bize oy veren 16 milyon İstanbullunun seçilmiş belediye başkanı olarak gezeceğim bütün İstanbul’u. Bu kentin israfla boğuştuğunu biliyoruz, bu şehrin tüm nimetini bu şehrin 16 milyon insanına dağıtmak için, herkese eşit bir şekilde nimetlerini paylaştırmak için, bu şehrin yönetimine geleceğimizi biliyoruz.

İKİ PARTİNİN DEĞİL, 16 MİLYONUN ADAYIYIM

Ancak Millet İttifakının bir adayı olarak sizlere bir hatırlatma yapmak istiyorum. İlk olarak, lütfen sadece iki partinin değil, bütün İstanbul’un adayı olduğumuzu eşinize, dostunuza anlatmayı ihmal etmeyin. Bir başka husus herkesin kalbine dokunun. Kimseyi dışarıda bırakmayın. Bizim başka bir partiye oy vermiş hiçbir sorunumuz yok. Biz israfı bitirmeye geliyoruz, biz 16 milyon insanımızı eşitlemeye, partizanlığı Büyükşehir Belediyesinin içinden söküp atmaya geliyoruz. Bunları anlatın hemşerilerinize. Güler yüzü eksik etmeyin, herkese selam verin, kucaklayın. Sevgi, saygı, barış, mutluluk kazanacak. Her şey çok güzel olacak’’

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi