“Çılgın Proje” Kanal İstanbul bu kez TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu'nun gündeminde. Komisyonda söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Kanal İstanbul’un zararlarının da bu komisyonda konuşulması gerektiğinin vurgusunu yaparak  "Avrupa yakasını besleyen suyun yüzde 65’i kanal yapıldığında devre dışı kalacak. Bu, İstanbul’da 5 milyon insanın suyunun kesilmesi anlamına geliyor. Su kıtlığına karşı önlem alacak mıyız?" ifadelerini kullandı. Komisyon başkanı AK Partili Veysel Eroğlu ise Süllü’nün sözlerine karşılık İstanbul’un 2071 yılına kadar içme suyu sorunu olmayacağını savundu.

EROĞLU: BEN DE BİLİM ADAMIYIM

Süllü ise kanalın oluşturacağı tek sorunun içme suyu değil aynı zamanda tarımsal sulamada çok büyük sorunlara yol açacağını belirterek, "Bakın, ben söylemiyorum, bilim adamları söylüyor." dedi. Bunun üzerine Eroğlu da "Kusura bakmayın, ben de bilim adamıyım." karşılığını verdi.

“BU KOMİSYON KONUŞULSUN DİYE KURULDU”

Öte yandan komisyonda, CHP’li vekillerin konuşmalarını kısa tutmalarının istenmesi üzerinden tartışma yaşanırken AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, komisyon başkanına "Sunum yapsınlar, kurtulalım" çağrısı yaptı. CHP’li Murat Bakan, "Ne demek kurtulalım?" diye tepki göstererek Eroğlu’na, "Bu Komisyon konuşulsun diye kuruldu." karşılığını verdi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi