CHP’nin geçmiş dönem belediye meclis üyesi ve belediye başkan aday adaylarından Şefik Ok’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programı görülmemiş bir katılımla gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sayıda milletvekilinin, belediye başkanlarının meclis üyelerinin ve binlerce halkın katıldığı iftar buluşmasına katılan Kılıçdaroğlu, burada da helalleşmeye değindi ve  “Bu güzel ülkede hepimiz kucaklaşalım ve barış içinde yaşayalım, Bu ülkede yaşayan, bu coğrafyada yaşayan herkese bir sözüm var; ben bu kucaklaşmayı sağlayacağım, ben bu barışı sağlayacağım. Ben bu ülkede her çocuğun evde huzur içinde anneleri tarafından yatağa yatırılmasını sağlayacağım, ben bu ülkede ve bu coğrafyada hiçbir ailenin karanlıkta kalmaması için mücadele edeceğim” dedi.

ŞEFİK OK: HADDİMİ BİLİRİM

Küçükçekmece Nikah sarayında gerçekleştirilen iftar programında ev sahibi olarak kısa bir teşekkür konuşması yapan Şefik Ok, “Bana her zaman desteği ve emeği olan sayın genel başkanımın olduğu yerde konuşmak pek de şık olmaz ve o haddimi de bilirim. Bu coşkulu günde şunun farkına vardım; insanın milleti insanın şerefidir. Dostlarımızın gösterdiği yakın ilgi nedeniyle salonlara sığmıyoruz farkındayım, ama gönlümüzün geniş olduğunun da farkındayım” dedi. Öte yandan,son yılların en kalabalık iftarı olarak adlandırılan Ok’un ev sahipliğini yaptığı iftara, büyük çoğunluğu Ağrı ve doğulu vatandaşlar olmak üzere yaklaşık 3000 kişi katıldı. Katılımcıların Kılıçdaroğlu’na gösterdikleri yakın ilgide gözlerden kaçmadı.

KILIÇDAROĞLU: HEYACAN GÜZEL BİR DUYGUDUR

Ev sahibi Şefik Ok’un konuşmasından sonra konuşan Kılıçdaroğlu özetle şunlara değindi “Şefik bey konuşma yaparken heyecanlandığı söyledi, heyecan güzel bir duygudur. Öncelikle sizlerle bizi buluşturduğu için, beni buluşturduğu için, dostları buluşturduğu için hepinize yürekten teşekkür ederim. Ramazan ayı duygularımızın yoğunlaştığı bir aydır. Bu ayda her birimiz birbirimizin derdiyle meşgul oluruz, sorunlar varsa çözmeye çalışırız. Dolayısıyla Ramazan ayında dostluk, kardeşlik, kucaklaşmak çok önemlidir. Buna ihtiyacımız var, kucaklaşmaya ihtiyacımız var, dertleşmeye ihtiyacımız var, helalleşmeye ihtiyacımız var. Biz bunları yaparsak bu ülkedeki bütün sorunları çözeriz. Niye çözmeyelim? Elin oğlu kendi sorunlarını çözüyor da biz niye çözmeyelim. Sadece kendi sorunlarımızı değil İslam dünyasının da sorunlarını çözmek zorundayız. Bakın bugün İslam dünyasında kan akıyor, insanlar birbirlerini öldürüyorlar. Neden acaba, hangi gerekçeyle yapılıyor bunlar. Bizler Ramazan ayını bu duygularla kutlamalıyız, bu duygularla anmalıyız, bu duygularla bir araya gelmeliyiz. En yaşlımızdan en gencimize, kadından erkeğe kadar hepimiz aynı duygularla büyütmek zorundayız sevgiyi, barışı ve kardeşliği.

“BU ÜLKEDE VEBU COĞRAFYADA YAŞAYAN HERKESE SÖZÜM VAR; BEN BU KUCAKLAŞMAYI SAĞLAYACAĞIM”

Çatışmalardan, kavgalardan uzak bir arada yaşayarak, kucaklaşarak ve bir arada sevgiyi büyüterek yaşamalıyız. Bunu yapabilir miyiz, evet yaparız, bunu sağlayabilir miyiz, evet sağlayabiliriz. Bütün mesele ortak iradeyi egemen kılmaktır ve biz bu ortak iradeyi egemen kılmak zorundayız. Bu güzel ülkede hepimiz kucaklaşalım ve barış içinde yaşayalım, en büyük arzum bu ve benim bu ülkede yaşayan, bu coğrafyada yaşayan herkese bir sözüm var; ben bu kucaklaşmayı sağlayacağım, ben bu barışı sağlayacağım, ben bu ülkede her çocuğun evde huzur içinde anneleri tarafından yatağa yatırılmasını sağlayacağım. Benim bu mücadelem benim bireysel mücadelem değil, bu mücadele hepinizin mücadelesidir, böyle bilmenizi isterim” dedi Celal KARAALİ- KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi