Bakırköy İlçe Başkanı Ahmet Altun’un organizasyonu ile, Dünya Çevre Günü’nde rant uğruna denizin doldurularak doğanın katledildiğine dikkat çekmek için düzenlenen yürüyüşe, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve çoksayıda Milletvekili adayı da katılarak destek verdi. "Bakırköy sahilinde Ataköylü’nün yürüyeceği yürüyüş alanını bile şantiyeye çevirmişler” diyerek açıklamalarına başlayan MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, dolgu alanı olarak denizleri toprakla, taşla dolduraraklarını, doğayı katlettiklerini ve rant uğruna inşaat yapıldığını ifadeederek, “Yürüyüş ve yeşil alanlarını yokediyorlar." dedi. 

Cebini doldurmak için denizimizi doldurma', 'Marmara ölüyor rantçılar gülüyor' dövizleri taşıyan vatandaşlara “Cumhuriyet HalkPartisi, AkParti ile el ele, kol kola aynı yolda yürüyor.Cumhuriyet HalkPartisi, AkParti’nin yürüyen treninin vagonu haline gelmiştir” diyerek açıklamalarına devam etti.

Denizin doldurulduğunu belirterek doğanın katledildiğini, Ataköylüler’in yürüyüş alanlarının şantiyeye çevrildiğini belirten Karataş, ''Bakırköy sahilinde Ataköylü’nün yürüyeceği yürüyüş alanını bile şantiyeye çevirmişler. Dolgu alanı olarak denizlerini toprak dolduruyorlar, taş dolduruyorlar, doğayı katlediyorlar. Rant uğruna inşaatı da yapıyorlar. Yürüyüş ve yeşilalanlarını yok ediyorlar. Bugün de dünya çevrecilik günü. Çevrecilik milliyetçiliğin önkoşuludur. Çünkü çevrenin düzenli oluşu, milletin müreffehrefah yaşamasına sebebiyet verir.Çevrecilik bi rmilliyetçilik olduğuna göre doğadaki ağacı, denizi, bütün güzellikleri, tarihi yarımadadaki alanları korumak zorundayız. Bu milliyetçiliğin gereğidir. Milliyetçiliğin gereğini de bugün arkadaşlarımız bütün Bakırköylüler veAtaköylüler için gerçekleştirmişlerdir'' ifadelerini kullandı.
(Kent Yaşam)

 

Editör: Haber Merkezi