Yaz tatillerini Adalar’da geçiren çok sayıda Bakırköylü seçmenin, Adalar’da hayata geçirdiği projelerden dolayı, meclis üyesi olması yönündeki talepleri değerlendirerek dönemin Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu’nun da teşviki ve talebiyle siyasete adım atma kararı alan Nurhan Çetinkaya “Siyasete adım atma sebebim Mustafa Farsakoğlu’dur” diyerek, Milletvekilli aday adaylığını açıklayan Farsakoğlu’na desteğini açıkladı.


Milletvekili aday adayı tanıtım toplantısı öncesi Adayı gezerek, Aya Yorgi Kilisesi’ni ziyaret eden Nurhan Çetinkaya, mum yakarak Türkiye için barış ve mutluluk diledi. Esnafla sohbet ederek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir araya gelen kadınlara da destek veren Çetinkaya,  sivil toplum oluşumlarının özellikle çevre, sağlık, ulaşım, temizlik, güvenlik gibi önemli hizmetlerin, kurumlarca yetersiz kaldığı yerlerde devreye girerek, sürdürülebilir projelerle çözümün bir parçası olacağına inandığını ifade etti. Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Nurhan Çetinkaya “Gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miras Cumhuriyet’imiz ve kültürümüzdür. Bunu hem bireysel, hem de Sivil Toplum Kuruluşları olarak yapmakta vatandaş olarak asli görevimizdir” dedi.

Aday tanıtım toplantısında konuşan geçmiş dönem Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin almış olduğu ‘ön seçim’ kararı ile partinin bir ivme kazandığını, birçok il ve ilçede bayram havası yaşandığını belirtti. Esas olanın 29 Mart’ta adaylar açıklandıktan sonra coşkunun daha da artarak, Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyana kadar devam etmesi gerektiğini, artık muhalefet değil, iktidar olarak devam etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Mustafa Farsakoğlu, “7 Haziran’da ülkenin makus talihini değiştirerek, içinde bulunduğu açmazı yenmek üzere el birliği ile çalışacağız. Bizler ulusal bağımsızlık mücadelesi vermiş, ülkemizde devrimler yapan, uluslararası alanda ülkemizi çok önemli bir yere getiren anlayışın mirasçılarıyız. Bu mirası gelecek nesillere bırakmak boynumuzun borcudur” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu sorunları, Cumhuriyet değerlerinden ne kadar uzaklaşıldığını, yurtta barış, dünyada barış ilkesinin bir kenara itildiğini, savaş çığlıklarının atıldığını ve tek adam diktatörlüğüne doğru gidiş olduğunu anlatan Farsakoğlu, “Buna son vermek sizin elinizdedir. Bunları halka anlatmak zorundayız. Bunu da Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı gibi, güçlü bir örgütsel yapı oluşturarak örgütlü bir çalışma ile birbirimizi kucaklayarak, partimizin içerisinde sevgiyi, saygıyı, dostluğu, ideolojik bütünlüğü sağlayarak ve ilkeli siyaset anlayışını yerleştirerek yapabiliriz” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“Hayatım boyunca, Cumhuriyetimizin temel değerleri ve Atatürk ilkeleri uğruna verdiğim mücadeleye söylemle değil eylemle, halka hizmet odaklı, ilkeli siyaset anlayışıyla devam edebilmek için, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olmaktan onur duyuyorum” diyerek tüm Milletvekili Aday Adayı arkadaşlarına çalışmalarında başarılar diledi.

Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam





























Editör: Haber Merkezi