DP eski ilçe başkanı Mustafa Karagöz ve ekibiyle birlikte gelen Süleyman Uluocak'ı, Zeytinburnu CHP İlçe Başkanı Metin Doğan, Belediye Başkan Adayı Mustafa Fazlıoğlu ve meclis üyesi adayları karşıladı.
"Kaynak noktamız Atatürk, Ulusal Kurtuluş Savaşı ve bağımsızlık kavramıdır" diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İlçe Başkanı Metin Doğan, "Biz kardeş partileriz. Türkiye'nin geldiği noktada, 1919-1923'lerde olduğu gibi Cumhuriyet kazanımlarını, mirası reddetme, Cumhuriyet yerine yeni bir siyasal rejim kurma ve onun rüyaları ile beslenmiş bir siyasal iktidarla karşı karşıyayız" dedi,

'İlkelerimiz, ideallerimiz birdir'

Metin Doğan konuşmasının devamında; "Bu anlayışın karşısında tekrar birleşip örgütlenmek ve yanyana durmak zorundayız. Bu, tarihin bize yüklediği misyondur. Ben DP'ye ne kadar sahip çıkıyorsam inanıyorum ki, DP de bize o kadar sahip çıkıyor. İlkelerimiz, ideallerimiz, düşüncelerimiz birdir. Ülkenin durumu karşısında biz ittifakımızı, gönül birlikteliğimizi kurduk. Adayımızın desteklenmesi yönünde bu geliş bizleri çok memnun etmiştir. Biliyorum ki Uluocak ve beraberindeki bu yapının arkasında büyük bir kitle var. Gelişiniz bize onur verdi" ifadelerini kullandı.

'Kendisinin katkılarını istedim'

CHP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Mustafa Fazlıoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Süleyman Uluocak'ın Zeytinurnu'nda yaptığı çalışmalarla siyaset üstü bir kimlik olduğunu; siyasete, bilime yaptığı katkılarla ilçenin çok şey kazandığını söyledi. "Uluocak, Zeytinburnu'nda tüm siyasal çevrelerin taktirini alan bir siyasetçidir" diyen Fazlıoğlu, Uluocak'la meslektaş olduğunu, meslek odasında sık sık bir araya gelerek Zeytinburnu ve kensel yapılaşma ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını anlattı. Belediye başkan adaylığına karar verdiği sürede de kendisinden katkılarını istediğinin altını çizen Fazlıoğlu; "Çıktığımız bu yolda yapılaşma ve kentleşme ile ilgili tüm önerilerini dikkate alacağım. Biz Zeytinburnu'nu hep birlikte yönetmeye talibiz. Eğitimi, duruşu ve tavrı ile Zeytinburnu'nun yetiştirdiği önemli bir isim olan Süleyman arkadaşıma ve ekibine burada olmalarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

'30 Mart'ın son düzlüğe girdik'

Kendilerine gösterilen sıcak konukseverliğe teşekkür ettikten sonra konuşmasına '30 Mart'ın son düzlüğe girdik' diyerek başlayan Mimar Süleyman Uluocak, "İstanbul'a ve Zeytinburnumuza hayırlı uğurlu olur inşallah. Mimar Mustafa Fazlıoğlu arkadaşımızın bu kente çok katkısı olacağına inanıyorum. Fazlıoğlu ile bir çok kez biraraya geldik. 1984'ten beri Zeytinburnu kabuk değiştirerek bu güne geldi. Seçimle beraber kazanan belediye başkanı Zeytinburnu'na daha fazla katma değer sağlayacaktır. 84'ten beri burada yaşayan insanlar için Zeytinburnu'nun geldiği nokta çok değişiktir, belki 5-10 yıl sonra daha da değişecek" diye konuştu.

'TOKİ ve KİPTAŞ terk etsin'

Zeytinburnu'nun Kazlıçeşme ve Sümer'den itibaren çevrelenen yapı stoğu ile dışarıdan görülmez bir hal aldığını, sahile ve E5'e çıkışlarının kalmadığını belirten Uluocak, şöyle konuştu; "Bizi Zeytinburnu'nun dışına çıkarmaya çalışıyorlar. Kentleşme bu şekilde devam ederse insanlar Zeytinburnu'nun dışına çıkacak, neredeyse mecbur duruma gelecek Zeytinburnu, 1959'dan beri insanların dişiyle, tırnağıyla varolma mücadelesi vermiş insanların yaşadığı bir ilçedir. TOKİ ve KİPTAŞ gördüğü her yeşil alana yüksek beton binalar yapıyor. Biz ilçemize, yeşilimize sahip çıkmak istiyoruz, TOKİ ve KİPTAŞ, İstanbul'u ve Zeytinburnu'nu terketsin. Bizler ilçenin yeniden kentleşme sürecindeki rantsal değerlerinden ilçe halkının yararlanmasını istiyoruz. İlçelerin yeniden kentleşme sürecini, yerel mimarlar ve mühendislerin alması gerekir. Neden o zaman mimarlar, mühendisler odası var? Odalar bu işe el atsın. İnsancıl bir planlama olsun. Yeşil alanlarımızı koruyalım."
Yerel seçimin, genel seçim havasında geçtiğini yineleyen Uluocak, "Biz belediye başkan adaylarımızın ne dediğini duymak, Zeytinburnu için yaptıkları projeleri bilmek istiyoruz. Yerel adaylar yerel adaylarla yarışmalı. Fikirsel anlamda ürettiklerimizi, fiilen yapmalıyız ki üretim olsun. Gelişime ve kentleşmeye faydamız olsun" diyerek konuşmasına son verdi.

Toplantıya katılan Zeytinburnu DP eski yöneticilerinden Mustafa Karagöz de, 2 köklü partinin temsilcileri olarak bir arada olduklarını söyleyerek, "Ülke yangın yeri. Genel siyaset bir tarafa, yerel siyasete dönersek; bu ilçe hepimizin, hep birlikte el ele verip ilçemiz için, sağ sol demeden birarada olmalıyız. Tek düşüncemiz; vatan, bayrak ve istiklal marşıdır. Bu ilçe hepimizin. İlçemizin yaşanırlık kalitesi için hep birlikte olacağız" diyerek Mustafa Fazlıoğlu'na desteğini ifade etti.
Toplantının sonunda kısa bir değerlendirme yapan Mimar Mustafa Fazlıoğlu, uzun süreden beri Zeytinburnu'nu nasıl daha iyi ve mutlu bir kent haline getiririzin çalışmalarını yaptığını ifade ederek; "Zeytinburnu buna layıktır. Ben, 2 dönem başkanlık düşünüyorum. Öyle15-20 yıl başkanlığı eleştiriyorum, çünkü insanlar yoruluyor, yıpranıyor, heyecanı kalmıyor ve artık üretemiyor. Biz bilgi ve becerilerimizi 2 dönem icra eder, iddia ettiğimiz kentin yapılanmasını yapar, sonrasında da gençlerimize yol vererek tecrübelerimizle onlara abilik yaparız" sözlerini noktaladı.

Selvi Sarıtaç
 

Editör: Haber Merkezi